505.000 συνδρομητές COSMΟΤΕ TV κατά το A` τρίμηνο του 2017...

Το Α’ τρίμηνο του 2017, ο συνολικός αριθμός συνδρομητών COSMΟΤΕ TV αυξήθηκε κατά 2 χιλιάδες και ανήλθε σε 505 χιλιάδες. Η μέτρια αυτή αύξηση αν και οφείλεται κατά κύριο λόγο σε εποχιακούς παράγοντες, η πίεση στα εισοδήματα των καταναλωτών, επηρεάζει επίσης την αύξηση των συνδρομητών τηλεόρασης, με αποτέλεσμα την αισθητή επιβράδυνση σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Ως αντιστάθμισμα, ο ΟΤΕ εισήγαγε με επιτυχία εναλλακτικά πακέτα συνδρομητικής τηλεόρασης που στοχεύουν συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών...



...
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Α’ τριμήνου 2017, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Για να αντιμετωπίσουμε την ένταση του ανταγωνισμού  στην ελληνική αγορά σταθερής τηλεφωνίας και την αυξανόμενη πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας, έχουμε εστιάσει στην περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών μας και της εμπειρίας του πελάτη, με λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του. Για ακόμα ένα τρίμηνο, η στρατηγική μας αποδείχτηκε σωστή. Οι σημαντικές επενδύσεις μας σε οπτικές ίνες αποδίδουν καρπούς, οδηγώντας σε αύξηση των συνδρομητών και των εσόδων από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες και αντισταθμίζοντας την πίεση στα έσοδα από τις υπηρεσίες φωνής. Και στην κινητή, η επένδυση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και ελκυστικών συνδυαστικών πακέτων ενισχύουν την αξία που δίνουμε στον πελάτη και οδηγούν σε ταχύτατη αύξηση της κίνησης δεδομένων. Ξεκινώντας από ένα εποχιακά χαμηλό τρίμηνο, αναμένουμε σταδιακή βελτίωση στην πορεία της χρονιάς, καθώς θα αξιοποιούμε την επέκταση του δικτύου VDSL και την όποια βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Η ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε, απαιτεί ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ευελιξία. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα δίκτυα και τις υπηρεσίες μας σε όλους τους τομείς, ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας για βιώσιμη ανάπτυξη». 

Προοπτικές

Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι οι θεμελιώδεις παράγοντες και οι τάσεις του πρώτου τριμήνου, θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητοι για το υπόλοιπο του έτους. Η ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες, ιδίως για υψηλότερες ταχύτητες, αναμένεται να ενισχυθεί, λόγω της αύξησης της πρόσβασης στην τεχνολογία VDSL. Παράλληλα, ο αριθμός των πελατών μόνο με υπηρεσίες φωνής αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση, ενώ εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η αύξηση του όγκου δεδομένων μέσω κινητών τηλεφώνων, καθώς και των αντίστοιχων εσόδων. Οι επιδόσεις στην Ρουμανία και την Αλβανία εξακολουθούν να παρουσιάζουν προκλήσεις. Ο Όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει δυναμικά σε νέες τεχνολογίες, υποδομές, καθώς και σε νέο τηλεοπτικό περιεχόμενο, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών του σε όλες τις αγορές. Ο ΟΤΕ διατηρεί τις προβλέψεις του 2017, όπως περιγράφηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του 2016, για προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους €250 εκατ., ως αποτέλεσμα της αύξησης των επενδύσεων σε €700 εκατ. και των έκτακτων φορολογικών επιβαρύνσεων. 

Οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης παρουσίασαν ενδείξεις επιβράδυνσης σε ένα εποχιακά ασθενές τρίμηνο, καθώς οι επικρατούσες οικονομικές συνθήκες ασκούν πίεση στη ζήτηση. 
Το Α’ τρίμηνο του 2017, ο συνολικός αριθμός συνδρομητών COSMΟΤΕ TV αυξήθηκε κατά 2 χιλιάδες και ανήλθε σε 505 χιλιάδες. Η μέτρια αυτή αύξηση αν και οφείλεται κατά κύριο λόγο σε εποχιακούς παράγοντες, η πίεση στα εισοδήματα των καταναλωτών, επηρεάζει επίσης την αύξηση των συνδρομητών τηλεόρασης, με αποτέλεσμα την αισθητή επιβράδυνση σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Ως αντιστάθμισμα, ο ΟΤΕ εισήγαγε με επιτυχία εναλλακτικά πακέτα συνδρομητικής τηλεόρασης που στοχεύουν συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών.

Τα αντίστοιχα Οικονομικά Αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ για το A` Τρίμηνο του 2017, δείχνουν τη σταθερή αύξηση της συνδρομητικής βάσης της COSMΟΤΕ ΤV στην Ελληνική αγορά (+10,2%), με 504.794 συνδρομητές τηλεόρασης για το Α` τρίμηνο του 2017 (έναντι 458.269 συνδρομητές τηλεόρασης για το αντίστοιχο Α` τρίμηνο του 2016). Και της θυγατρικής πλατφόρμας Telekom TV στη Ρουμανική αγορά (+2,8%), με 1.457.269 συνδρομητές τηλεόρασης για το Α` τρίμηνο του 2017 (έναντι 1.449.190 συνδρομητές τηλεόρασης για το αντίστοιχο Α` τρίμηνο του 2016)...



COSMΟΤΕ ΤV 
Q1 2017
Q1 2016
Δ
Συνδρομητές PayTV Ελλάδα
504.794
458.269
+10,2%


TELEKOM TV 
Q1 2017
Q1 2016
Δ
Συνδρομητές PayTV Ρουμανία 
1.457.269
1.449.190
+0,6%