ΕΡΤ: Νέο περιβάλλον με υπηρεσίες και εφαρμογές για έξυπνες συσκευές και υβριδική τηλεόραση…

Η ΕΡΤ παρουσίασε τις νέες τεχνολογικές υπηρεσίες και εφαρμογές για έξυπνες συσκευές (Apps, iOS, Android) και την υβριδική τηλεόραση (Smart TV και HbbTV), σε ειδική εκδήλωση στην Τεχνόπολη. Ειδικότερα οι υβριδικές υπηρεσίες Smart TV θα είναι διαθέσιμες ξεκινώντας από νέας γενιάς συσκευές Smart TV (σε μοντέλα τύπου "Samsung, LG TV") και θα εξαπλωθούν εν δυνάμει σε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα Smart TV εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Αγορά... Ενώ στην αναμονή είναι η διάθεση της υβριδικής πλατφόρμας HbbTV από την ΕΡΤ μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, αλλά και μέσω της δορυφορικής ERT World…

Γενικότερα όλες οι Smart TV νέας γενιάς διαθέτουν την υπηρεσία HbbTV (με δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των υπηρεσιών HbbTV), ιδιαιτέρα στα μοντέλα που εμπεριέχουν και δυνατότητα δορυφορικής λήψης. Ήδη οι καταναλωτές λαμβάνουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες που εκπέμπονται μέσω δορυφόρου με υποχρεωτική διασύνδεση στο διαδίκτυο, αφού το Red Button πρόσβασης εμφανίζεται στην οθόνη τους, κυρίως σε Γερμανικά και Πολωνικά κανάλια που εκπέμπουν τις αντίστοιχες υβριδικές υπηρεσίες HbbTV. Μια καινοτομία που αναμένεται να ενεργοποιηθεί και από την ΕΡΤ στην Ελληνική αγορά (ελπίζουμε σύντομα), δίνοντας πρόσβαση στο ERT Play


Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε: «Η ΕΡΤ προχωρά παρακολουθεί τις εξελίξεις, γίνεται μια σημαντική προσπάθεια. Θα έχουμε ελεύθερης λήψης υβριδική τηλεόραση. Αυτή η μορφή τηλεόρασης δεν υπάρχει στην Ελλάδα στο βαθμό που θα έπρεπε και χαίρομαι που η ΕΡΤ είναι πρωτοπόρα και σε αυτή διαδικασία, διότι η ΕΡΤ είναι ένα πολιτιστικό αντίβαρο και δεν μπορεί να υπάρχει μόνο με όρους τηλεθέασης».




«Στην ΕΡΤ υπάρχει ένας μεγάλος όγκος δουλειάς που παράγεται, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αυτά που βλέπουμε σήμερα μας δικαιώνουν», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης.



Ο Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων Γιάννης Βουγιουκλάκης αφού παρουσίασε το πολυδιάστατο περιεχόμενο του ert.gr και τους στόχους για το μέλλον έδωσε μια πρόγευση των νέων smart υπηρεσιών και των δυνατοτήτων που θα προσφέρουν στον χρήστη.