Δράσεις που έχουν δρομολογηθεί και μεταφέρθηκαν στο νέο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Δράσεις που έχουν δρομολογηθεί και μεταφέρθηκαν στο νέο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ανακοινώθηκαν κατά τη παράδοση του χαρτοφυλακίου των Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, από τον υπουργό Υποδομών-Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης και Τηλεπικοινωνιών, Νίκο Παππά. Ανάμεσα τους και η "Δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης"
...
Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις που έχουν δρομολογηθεί και μεταφέρθηκαν στο νέο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αφορούν:
- Τη παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών.
- Τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Εκεί δεν υπήρχε πρόσβαση στην ελληνική τηλεόραση.
- Τις δωρεάν επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις σε πρωτοετείς φοιτητές μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στα άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες.
Ελπίζουμε ότι νέα ιστοσελίδα που θα ενεργοποιηθεί για λογαριασμό του νέου Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, θα δείχνει την ιδία ταχύτητα ενημέρωσης Δελτίων Τύπων με το πρώην ΥΠΟΜΕΔΙ. Μια και το νέο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα έχει πέραν από τις αρμοδιότητες για τα θέματα των media και τις αρμοδιότητες για τη ρύθμιση και εποπτεία του ψηφιακου φάσματος και τους χάρτες συχνοτήτων τηλεόρασης και ραδιόφωνου, τα δίκτυα μεταφοράς σήματος, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων - ΕΕΤΤ (Ρυθμιστική Αρχή που εποπτεύει τις Τηλεπικοινωνίες) και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης - ΕΣΡ (Ρυθμιστική Αρχή που εποπτεύει τους Πάροχους Περιεχομένου)…

Περισσότερα για τη Παράδοση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νικόλαο Παππά.…