Το φινάλε της σειράς ντοκιμαντέρ «Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου» σε συμπαραγωγή OTE TV

Εβδομάδα 28 Ιουλίου - 3 Αυγούστου
H σειρά ντοκιμαντέρ Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου -σε συμπαραγωγή OTE TV- για τη διαδρομή και τη δράση του Απόστολου Παύλου, ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα με το 6ο και τελευταίο επεισόδιο, Το τέλος της διαδρομής (σε Α’ προβολή, την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 21.00). Έχοντας επιτελέσει σπουδαίο ιεραποστολικό έργο, ο Απόστολος Παύλος οδηγείται τελικά στη Ρώμη, για να καταδικασθεί και να μαρτυρήσει.
Αυλαία ρίχνει και το καλοκαιρινό αφιέρωμα του ΟΤΕ HISTORY «Ενάλια ιστορία: Εξερευνώντας τον ελληνικό βυθό» αυτή την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 21.00, με το ντοκιμαντέρ Υποβρύχια Αρχαιολογία και τη σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Αναγνωστόπουλου. Ο αμύθητος αρχαιολογικός πλούτος των ελληνικών θαλασσών είναι η αποστολή των δυτών της ενάλιας αρχαιολογίας. Περίπου 1.000 ναυάγια έχουν ανακαλυφθεί στον ελληνικό βυθό, ενώ εκατοντάδες άλλα κρατούν ακόμη φυλαγμένα τα μυστικά τους.
 Την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 19.00, σε Α’ τηλεοπτική προβολή, στο επεισόδιο Δείπνο με τον Πλάτωνα - Αθηναϊκό Συμπόσιο (Μέρος Α') ο Πλάτωνας επιστρέφει στη γενέτειρά του και μας ξεναγεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, την Πλάκα και την Αρχαία Αγορά, με τη βοήθεια των αρχαίων αττικών συνταγών με λάδι, σύκα και μέλι, ενώ την Δευτέρα 1η Αυγούστου στις 22.00, το ντοκιμαντέρ Πύργος Παρθενών, σε σκηνοθεσία Πάνου Καρκανεβάτου, ακολουθεί την πορεία του Γιώργου, ναυτικού, μουσικού και μαρμαροτεχνίτη από τον Πύργο της Τήνου, που εδώ και 18 χρόνια δουλεύει στα έργα αναστήλωσης του Παρθενώνα.