Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στο Τορίνο για το Προ-ολυμπιακό Τουρνουά

Εβδομάδα 30 Ιουνίου-6 Ιουλίου 2016
Η Εθνική Ελλάδος ταξιδεύει για το Τορίνο, όπου θα αποπειραθεί να πάρει μία από τις τρεις τελευταίες θέσεις στη λίστα των ομάδων που θα αγωνιστούν στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ. Ο ΟΤΕ TV θα είναι δίπλα της, όπως θα βρεθεί και στην Μανίλα και το Βελιγράδι, όπου διεξάγονται τα άλλα δυο Προ-ολυμπιακά τουρνουά. Το πρόγραμμα των καναλιών ΟΤΕ SPORT αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνει επίσης μηχανοκίνητα (Formula 1 στην Αυστρία, WRC στην Πολωνία, FIA World Rallycross Championship στην Σουηδία), βόλεϊ (Final Four FIVB World League), αλλά και φιλικά στο ποδόσφαιρο. 
...
Ο 2ος κύκλος της σειράς Zoo έρχεται στο OTE CINEMA 4HD δύο μόλις 24ωρα από την παγκόσμια πρεμιέρα στην Αμερική, ενώ επίσης σε πρώτη προβολή στα κανάλια ΟΤΕ CINEMA οι συνδρομητές θα απολαύσουν το δράμα του Λοράν Καντέ Επιστροφή στην Ιθάκη, αλλά και τη δραματική κομεντί Οικογενειακές Ανισορροπίες με τον Μαρκ Ράφαλο σε μία  εξαιρετική ερμηνεία που του χάρισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και την Ζόι Σαλντάνα. Τις βιογραφίες σπουδαίων προσωπικοτήτων περιλαμβάνει το αφιέρωμα του μήνα στο OTE CINEMA 2, όπως ο στρατηγός Πάττον στο βραβευμένο με 7 Όσκαρ αριστούργημα του Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ, Πάττον, ο θρύλος της Νορμανδίας, και ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ στο επίσης Οσκαρικό Η Θεωρία των Πάντων. Για τους φίλους των ντοκιμαντέρ υπάρχει πληθώρα επιλογών, καθώς στα κανάλια με ντοκιμαντέρ του OTE TV έρχονται με νέους κύκλους τα Mythbusters και River Monsters.
H Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ετοιμάζεται να διεκδικήσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στο Τορίνο, μέσω του Προ-ολυμπιακού τουρνουά που ξεκινά την Δευτέρα 4 Ιουλίου και θα προβληθεί στο OTE SPORT 4HD. Η Ελλάδα ανήκει στον Α' όμιλο, μαζί με το Μεξικό και το Ιράν, ενώ στο Β' γκρουπ βρίσκονται η Τυνησία, η Κροατία και η Ιταλία.
Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Ιράν την Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 19.00 και την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα παίξει στις 19.00 με το Μεξικό. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στις 17.30, θα ακολουθήσει ο δεύτερος στις 22.00 και το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 22.00 θα δοθεί το τζάμπολ του αγώνα που θα στείλει τον νικητή στο Ρίο.
Ο ΟΤΕ TV έχει εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα και για τα άλλα δυο τουρνουά, εκείνο του Βελιγραδίου (Σερβία, Αγκόλα, Πουέρτο Ρίκο, Ιαπωνία, Τσεχία, Λετονία) που ξεκινά επίσης την Δευτέρα 4 Ιουλίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 22.00 (OTE SPORT 7HD), αλλά και της Μανίλα (Τουρκία, Σενεγάλη, Καναδάς, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες) που σηκώνει αυλαία την Τρίτη 5 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 16.00 (OTE SPORT 4HD).
Πλούσια είναι η αγωνιστική δράση αυτή την εβδομάδα και στα μηχανοκίνητα. Στην Formula 1, ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε πέντε τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα, στον παρθενικό αγώνα που διεξήχθη στο Μπακού. Η δράση μεταφέρεται στην Αυστρία όπου θα δούμε αν ο πιλότος της Mercedes καταφέρει να απομακρυνθεί περισσότερο από τον Λουίς Χάμιλτον, αλλά και πώς θα αντιδράσουν οι Σεμπάστιαν Βέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν -της Ferrari-, οι οποίοι ακολουθούν στη βαθμολογία. Οι ελεύθερες δοκιμές ξεκινούν την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο OTE SPORT 5HD, στις 10.50, το Σάββατο 2 Ιουλίου θα γίνουν οι κατατακτήριες δοκιμές (14.50) και την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 14.45, ο αγώνας.
To WRC πάει στην Πολωνία και εκεί θα ταξιδέψει το OTE SPORT 5HD, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, για την 1η ειδική διαδρομή του τριημέρου. Την Κυριακή 3/7, στις 10.00 00 με την Sady 1 και στις 13.00 με την τελευταία ειδική διαδρομή Sady 2, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τον φετινό νικητή (των 21 ειδικών διαδρομών και των 306.1 χλμ στο σύνολο). Ο Σεμπαστιάν Οζιέρ (Red Bull), πρωταθλητής των τριών τελευταίων ετών, είναι στο Νο1 της βαθμολογίας με 132 βαθμούς. Ακολουθεί  ο Ντάνι Σόρδο (Hyundai) στη δεύτερη θέση με 68.
Μένοντας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 15.00, θα ξεκινήσει ο αγώνας του FIA World Rallycross Championship και πιο συγκεκριμένα το σιρκουί Holjes Motorstadion της Σουηδίας, που είναι το έκτο του πρωταθλήματος. Της βαθμολογίας ηγείται ο Σουηδός Ματίας Έκστρομ (Audi S1), με 125 βαθμούς και ακολουθεί ο Νορβηγός Πέτερ Σόλμπεργκ (Citroën DS3) με 120.
Στο βόλεϊ, το FIVB World League έχει περάσει στην πιο ενδιαφέρουσα φάση του, με την Ελλάδα να νικά τη Σλοβενία 3-1 στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου τους (3ος), παρ' όλα αυτά προκρίθηκαν και οι δύο στο Final Four της Φρανκφούρτης, που θα προβληθεί στο ΟΤΕ SPORT 7HD. Ο πρώτος ημιτελικός θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις 18.10 και ο δεύτερος στις 21.10, της ίδιας ημέρας. Οι ηττημένοι θα συναντηθούν το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 15.10 και οι νικητές θα βρεθούν αντιμέτωποι στις 18.10. Θα παρακολουθήσουμε και την τρίτη αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα το ΗΠΑ-Ρωσία, που θα ξεκινήσει την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 20.40 (OTE SPORT 7HD). 
Τέλος στο ποδόσφαιρο, την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 19.30, στο OTE SPORT 1HD, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα μπορούν να δουν το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της -πρωταθλήτριας Ελβετίας- Βασιλείας, εναντίον της Mόναχο 1860. To Σάββατο 2 Ιουλίου στις 19.00 από το OTE SPORT 2HD, θα μεταδοθεί το Ζενίτ-Λέγκια Βαρσοβίας.

Στο
OTE CINEMA 1HD, θα δούμε σε Α’ προβολή τη δραματική ταινία γαλλικής παραγωγής Επιστροφή στην Ιθάκη από τον βραβευμένο στο φεστιβάλ Βενετίας Λοράν Καντέ, για μία παρέα πέντε φίλων που γιορτάζουν στην Αβάνα την επιστροφή του ενός από αυτούς μετά από 16 χρόνια εξορίας στη Μαδρίτη (Πέμπτη 30/6, 21.00, ζώνη Red Carpet Premieres). Στο ίδιο κανάλι δεν χάνουμε τη δραματική κομεντί Οικογενειακές Ανισορροπίες (Παρασκευή 1/7, 21.00), με τον υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Μαρκ Ράφαλο στον ρόλο ενός μανιοκαταθλιπτικού πατέρα που αναγκάζεται να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την φροντίδα των δύο κοριτσιών του. Μαζί του, η Ζόι Σαλντάνα και η Ίμοτζεν Γολαντάρσκι.
Στο ΟΤΕ CINEMA 2, το αφιέρωμα του μήνα περιλαμβάνει σπουδαίες βιογραφικές ταινίες και αρχίζει αυτή την Τρίτη 5 Ιουλίου με το βραβευμένο με 7 Όσκαρ αριστούργημα του Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ, Πάττον, ο θρύλος της Νορμανδίας (19.10), σε σενάριο των Φράνσις Φορντ Κόπολα και Έντμουντ Χ. Νορθ, αλλά και το επίσης Οσκαρικό Η Θεωρία των Πάντων (22.00) για τη σχέση του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ με την πρώτη σύζυγό του, με τον Έντι Ρέντμειν να κερδίζει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού για τον ομώνυμο ρόλο. Τις συζυγικές σχέσεις διερευνούν, μέσα από διαφορετικές ματιές, το αισθηματικό δράμα με τους Μισέλ Γουίλιαμς (υποψήφια για Όσκαρ) και Ράιαν Γκόσλινγκ Blue Valentine (Κυριακή 3/7,  22.00), αλλά και το Πριν Το Χειμώνα του Γάλλου συγγραφέα και σκηνοθέτη, Φιλίπ Κλοντέλ, με τους Ντανιέλ Οτέιγ και Κρίστιν Σκοτ Τόμας (Τετάρτη 6/7, 22.00). Στο ίδιο κανάλι κάνει πρεμιέρα η βρετανική κωμωδία Ημερολόγιο Διακοπών (Σάββατο 2/7, 22.00) με την Ρόζαμουντ Πάικ και τον Ντέιβιντ Τέναντ.
Στο OTE CINEMA 4HD, δύο μόλις 24ωρα από την προβολή του στην Αμερική, ξεκινά ο δεύτερος κύκλος της βασισμένης στο ομώνυμο λογοτεχνικό έργο των Τζέιμς Πάτερσον και Μάικλ Λέντγουιτζ δραματικής σειράς Ζοο, για την προσπάθεια ενός νεαρού επιστήμονα να ανακαλύψει τι προκαλεί την ξαφνική επιθετικότητα των ζώων απέναντι στους ανθρώπους. Η σειρά πλαισιώνεται από τους Μπίλι Μπουρκ, Τζέημς Γουόκ και Νόνσο Ανοντζί (Πέμπτη 30 Ιουνίου,  22.00).
Στο FOX κάνει πρεμιέρα ο 3ος κύκλος της σειράς Graceland (Τρίτη 5 Ιουλίου, 21.50) που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και παρουσιάζει μια ομάδα μυστικών πρακτόρων, οι οποίοι μένουν κάτω από την ίδια στέγη. Τέλος, η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Project Runway έρχεται στο FOX Life με τον 12ο κύκλο από την Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 21.50 και μας παρουσιάζει τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές μόδας της Αμερικής με παρουσιαστές τους βραβευμένους με Emmy Χάιντι Κλουμ και Τιμ Γκαν.
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα στο Discovery Science HD το νέο ντοκιμαντέρ The Man Who Tweeted Earth. Οι συνδρομητές OTE TV θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του διαστήματος μέσα από τα tweets, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζεται διαδικτυακά με τους εκατομμύρια «ακόλουθούς» του ο επικεφαλής διαστημικών αποστολών Κρις Χάντφιλντ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (20.20).
Στο  Discovery Channel έρχονται από το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 19.05 τα νέα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς ντοκιμαντέρ Mythbusters, με τους Άνταμ Σάβατζ και Τζέιμι Χάινεμαν, οι οποίοι προσπαθούν μέσω της επιστημονικής μεθόδου να επιβεβαιώσουν ή να καταρρίψουν δημοφιλείς αστικούς μύθους ή θρύλους. Από την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 22.00 έρχεται στο Animal Planet HD και ο νέος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ River Monsters, με τον Jeremy Wade, να ταξιδεύει ανά τον κόσμο σε αναζήτηση των πιο τρομακτικών «δολοφόνων» του γλυκού νερού, με σκοπό να σώσει αυτά τα σπάνια πλάσματα από την εξαφάνιση.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε μεταγλώττιση την αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων Λόραξ, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίo του Dr.Seuss (Σάββατο 2 Ιουλίου,  21.00, Family Zone). Από το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 09.25 έρχεται στο DXD o νέος κύκλος της σειράς κινουμένων σχεδίων Marvel Ultimate Spider-Man vs The Sinister 6 με τον  Spider-Man να επιστρατεύει όλη του τη δύναμη, τις γνώσεις και τους φίλους του για να αντιμετωπίσει την ομάδα 6 σούπερ-κακών που ίδρυσε ο Δρ Όκταπους.