Η «Ελλάδα από το Α ως το Ω» του OTE HISTORY μας ξεναγεί στα Τρίκαλα

Αυτήν την εβδομάδα το ΟΤΕ HISTORY και η εκπομπή «Ελλάδα από το Α ως το Ω» ταξιδεύει στα Τρίκαλα. Στο νέο επεισόδιο της πρώτης πρωτότυπης εκπομπής του OTE HISTORY, που θα προβληθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 21.00, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα ξεναγηθούν στα Τρίκαλα του Τσιτσάνη, της ιστορίας και της τεχνολογίας μέσα από τις αφηγήσεις σημαντικών εκπροσώπων των τεχνών και των γραμμάτων...
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Κέντρου Έρευνας-Μουσείου Τσιτσάνη» μιλάει για τον κορυφαίο Βασίλη Τσιτσάνη των Τρικάλων και το κοινό ταξιδεύει στις γειτονιές της πόλης μέσα από τα τραγούδια της ορχήστρας του Μουσείου, που ερμηνεύει Τσιτσάνη, Κώστα Βίρβο και Απόστολο Καλδάρα, όλοι γεννημένοι στα Τρίκαλα. 


Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές θυμάται τη ζωή στη γενέτειρά του, η δημιουργική ομάδα «Ρετούς Πρότζεκτ» εξερευνά το σύγχρονο αστικό τοπίο και ο μηχανικός Θανάσης Ντιντής εξηγεί την τεχνολογική πρωτοπορία των Τρικάλων. Η εκπομπή μεταφέρεται και λίγο έξω από τα Τρίκαλα, στα μοναστήρια και την γεωλογική ιδιαιτερότητα των Μετεώρων με ξεναγό τον περιηγητή Γιώργο Κουρέλη.
Την ίδια ημέρα στις 23.00, το ντοκιμαντέρ «Μέγας Αλέξανδρος: Η Μεγάλη Μάχη», ακολουθεί τα ίχνη του σπουδαίου Μακεδόνα στρατηλάτη.
Από το πρόγραμμα του OTE HISTORY αυτή την εβδομάδα, ξεχωρίζει επίσης -σε πρώτη προβολή- η ταινία ντοκιμαντέρ «Ο εθνικός Κωστής Παλαμάς, Το υπέρτατο λουλούδι του λόγου» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Τσαρουχά. Η ταινία είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά, ενώ ακολουθεί τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις της χώρας από το 1865 έως το 1943. (Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 22.00).