«Mad Max: Ο δρόμος της οργής»: Μία από τις καλύτερες ταινίες δράσης που γυρίστηκαν ποτέ στα κανάλια Novacinema

Τριάντα σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία με το διάσημο θρυλικό ήρωα Mad Max, ο Τζόρτζ Μίλερ αναλαμβάνει πάλι τα ηνία, για τέταρτη φορά και σκηνοθετεί αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, η οποία έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή, στα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στις 22:00.

.Το «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» είναι μία από τις καλύτερες ταινίες για το 2015, έχοντας κερδίσει 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ - ανάμεσα τους αυτές της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας - ενώ είναι η δεύτερη σε υποψηφιότητες ταινία στη φετινή 88η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ μετά το «The Revenant»
Στον ομώνυμο ρόλο συναντάμε τον Τομ Χάρντι, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται η βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ ΘερόνMonster»). Η ταινία χρειάστηκε χρόνια για να γυριστεί.  Η προ-παραγωγή ξεκίνησε το 1997, ενώ προσπάθειες για τα γυρίσματα έγιναν το 2001 και το 2003, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου και του πολέμου στο Ιράκ. Το 2007, ο Τζόρτζ Μίλερ αποφάσισε να συνεχίσει τα γυρίσματα κάνοντας κάποιες σκέψεις για να κάνει την παραγωγή μέσω διαδικασίας computer animation, γρήγορα όμως άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην πραγματική δράση. Το 2009 ο Μίλερ ανακοίνωσε ότι η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει το 2011, ενώ τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το 2012 και η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 2015. Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες τις ταινίας δημιουργήθηκαν και συναρμολογήθηκαν με το χέρι συνολικά 150 αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσυκλέτες. 


Το «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 376€ εκατομμύρια δολάρια, παγκοσμίως, ενώ αποτελεί την πιο επικερδή ταινία της τετραλογίας των ταινιών Mad MaxΗ υπόθεση διαδραματίζεται σ' ένα αποτρόπαιο μέλλον, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο Max στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, περιπλανιέται μόνος και προσπαθεί να επιβιώσει. Καταδιωκόμενος από μία αδίστακτη συμμορία, θα ακολουθήσει μια ομάδα, που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, και έχει ως αρχηγό τη Furiosa. Στο πλαίσιο της μεγάλης πρεμιέρας «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» που προβάλλεται την πρώτη Κυριακή του μήνα, τα Novacinema 2 και Novacinema 2 HD μεταδίδουν το Μάρτιο όλη την εκπληκτική τετραλογία των ταινιών Mad Max! Οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ξεκίνημα του Mad Max το 1979 με τον Μελ Γκίμπσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και το «Mad Max2: Εκδικητής πέρα από το νόμο», του 1981, την πιο ακριβή παραγωγή ταινίας, ως τότε, της Αυστραλίας. Το 1985 η Τίνα Τάρνερ θα βρεθεί στο πλευρό του Γκίμπσον στην τρίτη συνέχεια, ενώ το 2015 ο Γκίμπσον δίνει τη σκυτάλη στον Τομ Χάρντι

Αναλυτικότερα, κάθε Πέμπτη, στις 22:00, στο πλαίσιο του αφιερώματος, στα Novacinema 2 και Novacinema 2 HD θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προβολές: 

3/3 Mad Max: Ο εκδικητής της νύχτας 
10/3 Mad Max2: Εκδικητής πέρα από το νόμο 
17/3 Mad Max: Απόδραση από το Βασίλειο του Κεραυνού 
24/3 Mad Max: Ο δρόμος της οργής 

Ενώ την Παρασκευή 25 Μαρτίου θα προβληθεί μαραθώνιος με όλες τις ταινίες Mad Max από τις 22:00Τόσο η μεγάλη πρεμιέρα «Mad Max: Ο δρόμος της οργής», όσο και οι υπόλοιπες ταινίες της τετραλογίας, μετά την προβολή τους, θα είναι διαθέσιμες στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova GO, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να  μπορούν να τις απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!