Δημήτρης Μιχαλάκης: "Η νέα υβριδική πλατφόρμα συνδυάζει τα οφέλη από τη δορυφορική και την IPTV υπηρεσία του ΟΤΕ TV"...

OTE TV Go: Διάθεση σε laptop και PC στο Β` τρίμηνο του 2016...
Νέα υβριδική πλατφόρμα OTE TV: Η τηλεοπτική ψυχαγωγία εξελίσσεται... 
Ο Διευθυντής του OTE TV, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης παρουσίασε τη νέα υβριδική πλατφόρμα που θα είναι διαθέσιμη εμπορικά από τη 1η Φεβρουαρίου 2016 και θα συνδυάζει τα οφέλη από την δορυφορική και την IPTV υπηρεσία. Καθώς οι νέες δυνατότητες πρόσβασης περιεχομένου "διαδραστικότητα, προσωποποιημένη τηλεθέαση και περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας", θα περάσουν σε όλους τους συνδρομητές ΟΤΕ TV με την επερχόμενη αναβάθμιση Απριλίου...
Nicolas A.
...
Δημήτρης Μιχαλάκης: "Η νέα υβριδική πλατφόρμα συνδυάζει τα οφέλη από τη δορυφορική και την IPTV υπηρεσία του ΟΤΕ TV"...
Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου (20/01), ο Διευθυντής του OTE TV, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης παρουσίασε τη νέα υβριδική πλατφόρμα που θα συνδυάζει τα οφέλη από την δορυφορική και την IPTV υπηρεσία...
Το 2016 είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε την Υβριδική πλατφόρμα του ΟΤΕ TV, η οποία αποτελεί σταθμό, όχι μόνο για τον ΟΤΕ TV, αλλά και παγκοσμίως μια και είναι μια από τις πρώτες εφαρμογές τέτοιας τεχνολογίας που υλοποιούνται. Δεν μιλάμε για ένα απλό software update, μιλάμε για μια αλλαγή πλατφόρμας η οποία θα ενοποιήσει λειτουργικά την εμπειρία του πελάτη μας. Το 2016 οι συνδρομητές μας θα έχουν μια ενισχυμένη εμπειρία τηλεθέασης, θα μπορούν να σταματούν το χρόνο, θα μπορούν να πηγαίνουν μπροστά το πρόγραμμα που παρακολουθούν, θα μπορούν να πηγαίνουν πίσω για να δουν κάτι που έχουν χάσει... Η τηλεόραση θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι, η τηλεόραση θα προσαρμόζεται στις ανάγκες μας (στο καθένα μας) και στο προφίλ μας

Με τη νέα υβριδική πλατφόρμα ενώνουμε πρακτικά τους δυο κόσμους, το κόσμο της δορυφορικής τηλεόρασης με τον κόσμο του IPTV και το σημαντικότερο τα οφέλη από τους δυο κόσμους είναι διαθέσιμα για όλους τους συνδρομητές μας. Με το Hybrid η τηλεοπτική εμπειρία αλλάζει, από φέτος όλοι οι συνδρομητές μας θα μπορούν να απολαμβάνουν το Replay TV. Τι μας δίνει το Replay TV; Έχουμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε το πρόγραμμα 48ωρες πίσω για να παρακολουθήσουμε κάτι που δεν προλάβαμε και θέλαμε να δούμε μέσα από το Replay TV (σε SD ποιότητα που όπως διευκρινίστηκε για λόγους χωρητικότητας), μαζί με όλες τις ψηφιακές ευκολίες, παγώματος, κίνησης μπροστά `η πίσω του προγράμματος που παρακολουθούμε ετεροχρονισμένα. 

Στο Replay TV είναι διαθέσιμες 30 υπηρεσίες καναλιών ανάμεσα τους, όλα τα OTE Sport, τα κινηματογραφικά κανάλια, τα παιδικά κανάλια, τα κανάλια ντοκιμαντέρ και φυσικά το OTE HISTORY. Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα ενοικίασης ταινιών μέσα από την υπηρεσία Video on Demand, ένα βιντεοκλάμπ διαθέσιμο στις υπηρεσίες μας με ταινίες πρώτης προβολής και σε High Definition, από όλα τα μεγάλα στούντιο (τρεις μήνες μετά την έξοδο τους από τις κινηματογραφικές αίθουσες  Α` προβολής). 

Έχουμε πλέον τη δυνατότητα εγγραφών στον αποκωδικοποιητή μας, γιατί πλέον θα έχουμε ενεργοποιημένη την θύρα USB για τη σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου (χωρητικότητας από 160GB έως 2TB), άρα θα μπορέσουμε να εγγράψουμε τα προγράμματα που μας ενδιαφέρουν, για  να τα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια ετεροχρονισμένα οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούμε (με όλες τις ψηφιακές ευκολίες "Pause, Rewind, Forward"). Παράλληλα οι συνδρομητές θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν το περιεχόμενο γραμμικών καναλιών ροής High Definition (υψηλής ευκρίνειας)... Και όλες αυτές οι ψηφιακές ευκολίες καινούργιων χαρακτηριστικών θα είναι διαθέσιμες με σύνδεση Ethernet και το ιντερνέτ οποιαδήποτε παρόχου (συστήνεται η ταχύτητα να ξεπερνά τα 2Mbps)!


Για όλους εμάς στον ΟΤΕ TV ο στόχος και η προτεραιότητα μας είναι να ενισχύουμε την εμπειρία του πελάτη, σε αυτή τη λογική η νέα υβριδική πλατφόρμα δίνει ακόμη περισσότερες δυνατότητες με ψηφιακές ευκολίες όπως το "remote recording", η δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφής (οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε από το τάμπλετ και το κινητό μας), αλλά και τηλεθέασης ζωντανών και εγγεγραμμένων προγραμμάτων μέσω της υπηρεσίας OTE TV Go (διάθεση σε laptop και PC στο Β` τρίμηνο του 2016)

Επίσης η υπηρεσία Multi Room θα ξεκινήσει από το 4ο τρίμηνο του 2016 και θα παρέχει με μια σύνδεση ΟΤΕ TV, τη δυνατότητα παρακολούθησης διαφορετικού προγράμματος σε διαφορετικές τηλεοράσεις εντός της οικείας μας.

Κατά τη διαδικασία ενοικίασης περιεχομένου από την υπηρεσία Video on Demand, ο υβριδικός μας δεκτής θα ελέγξει τη ιντερνέτ σύνδεση μας και θα μας προτρέψει να παρακολουθήσουμε το περιεχόμενο είτε σε πραγματικό χρόνο, είτε να χρησιμοποιήσετε το σκληρό σας δίσκο για μια αρχική προσωρινή αποθήκευση ενός πρώτου μέρους του download περιεχομένου, προκειμένου στη συνέχεια να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο (π.χ. σε High Definition), χωρίς ενδεχόμενα συμπτώματα παγώματος της εικόνας (buffering).



Αυτό που εισάγουμε με τη νέα πλατφόρμα του ΟΤΕ TV είναι η δυνατότητα προσωποποίησης (user profiles),  όπου ο συνδρομητής θα μπορεί να δημιουργεί περισσότερα από ένα διαφορετικά προφίλ, ορίζοντας το περιεχόμενο που επιτρέπεται για κάθε προφίλ, αλλά και το μέγιστο ποσό χρέωσης για την ενοικίαση περιεχομένου από την υπηρεσία Video on Demand.  Και όλα αυτά σε ένα νέο μενού υλοποίησης, ακόμη πιο φιλικό, ακόμη πιο εύχρηστο με κύριο στόχο να παρακολουθούμε ακόμη πιο ευχάριστα τη πλούσια τηλεοπτική εμπειρία του ΟΤΕ TV...

Όσον αναφορά την εμπορική διάθεση, τα καταστήματα μας από τη 1η Φεβρουαρίου 2016 θα διαθέτουν το νέο αποκωδικοποιητή ο οποίος θα μας εισάγει στο νέο κόσμο της υβριδικής πλατφόρμας του ΟΤΕ TV. Από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η αναβάθμιση της υφιστάμενης συνδρομητικής βάσης μέσω δορυφόρου (θα γίνουν "enable"), θα καθιστούν ικανοί με αναβάθμιση μέσω δορυφόρου για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις λειτουργίες και υπηρεσίες της υβριδικής πλατφόρμας. Θα σταλεί σήμα από το δορυφόρο, θα γίνει ένα ολιγόλεπτο reboot στους δέκτες, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα μας φέρει στο νέο κόσμο του ΟΤΕ TV. Άρα όλοι οι πελάτες μας θα μπορούν να απολαύσουν τις νέες μας υπηρεσίες, στα πλαίσια αυτά όλοι οι συνδρομητές μέσω του IPTV θα λάβουν τον νέο αποκωδικοποιητή...


Μετά την αναβάθμιση το μενού θα έχει αλλάξει, θα έχει τέσσερις διαθέσιμες επιλογές ("Πρόγραμμα Καναλιών, VoD,  Ρυθμίσεις, Λογαριασμός Χρήστη") και κάποιες επιλογές θα είναι γκριζαρισμένες (εφόσον δεν έχουμε συνδέσει στον αποκωδικοποιητή μας την ευζωνική μας σύνδεση).  Με τη σύνδεση της εισόδου Ethernet του αποκωδικοποιητή μας σε οποιαδήποτε παρόχο ιντερνέτ (συστήνεται η ταχύτητα να ξεπερνά τα 2Mbps), θα γίνει αυτόματα η επανεκκίνηση του δέκτη μας και θα ενεργοποιηθούν οι γκριζαρισμένες επιλογές και όλες οι νέες δυνατότητες από το νέο μενού της υβριδικής πλατφόρμας του ΟΤΕ TV!




Το 2016 είναι για μας μια χρονιά που πλέον διαθέτουμε ως πλατφόρμα το μακράν πληρέστερο τηλεοπτικό περιεχόμενο στην ελληνική αγορά, αλλά και μια χρονιά που μας προσφέρετε η δυνατότητα να προσφέρουμε μια πιο εξελιγμένη εμπειρία τηλεθέασης, μεγαλύτερη διαδραστικότητα και τηλεόραση όπου και όποτε θέλετε. 


Νέα υβριδική πλατφόρμα OTE TV: Η τηλεοπτική ψυχαγωγία εξελίσσεται...
Τη νέα υβριδική τηλεοπτική πλατφόρμα φέρνει πρώτος στην Ελλάδα ο OTE TV, προσφέροντας στους συνδρομητές του συνδυαστικά τα οφέλη από την δορυφορική και την IPTV υπηρεσία, όπως η διαδραστικότητα, η προσωποποιημένη τηλεθέαση και το υψηλής ευκρίνειας περιεχόμενο.

...


Αλλάζοντας τα δεδομένα, ο OTE είναι από τους πρώτους παρόχους παγκοσμίως που αναλαμβάνει να αναβαθμίσει όλους τους συνδρομητές του στο νέο προηγμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, απομακρυσμένα.


Με την hybrid πλατφόρμα, οι συνδρομητές του OTETV, μέσω δορυφόρου και μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, θα απολαμβάνουν:
·           Την υπηρεσία OTE Cinema on Demand για την ενοικίαση ταινιών σε πρώτη προβολή από όλα τα μεγάλα στούντιο.
·    Την υπηρεσία OTE REPLAY TV ώστε να γυρίζουν τον χρόνο πίσω έως 48 ώρες και να παρακολουθούν επιλεγμένα προγράμματα ετεροχρονισμένα. Η υπηρεσία OTE REPLAY TV είναι διαθέσιμη για 29 κανάλια, μεταξύ των οποίων όλα τα OTESPORT, κανάλια με ταινίες και σειρές (Village Cinema HD, Sundance Channel HD, FOX), παιδικά (Disney Junior κ.ά), ντοκιμαντέρ (OTE HISTORY, Travel Channel HD κ.ά) και άλλα.  
·         Επίσης θα μπορούν να κάνουν εγγραφές προγραμμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος θα συνδέεται στον αποκωδικοποιητή τους.



Για την πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες, οι συνδρομητές της δορυφορικής υπηρεσίας του ΟΤΕ TV θα συνδέουν τον αποκωδικοποιητή τους με το ρούτερ της ADSL/VDSL σύνδεσής τους (1).
Η διάθεση του νέου υβριδικού αποκωδικοποιητή για τους συνδρομητές μέσω δορυφόρου αρχίζει την 1η Φεβρουαρίου. Η μετάβαση των υφιστάμενων συνδρομητών της δορυφορικής υπηρεσίας, που θα πραγματοποιηθεί απομακρυσμένα μέσω ειδικού λογισμικού το οποίο θα σταλεί από τον δορυφόρο, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα λίγων μηνών.           

«Το 2016 είναι για τον ΟΤΕ TV η χρονιά της εμπειρίας του πελάτη. Έχοντας χτίσει μία ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο περιεχομένου και συνεχίζοντας τον εμπλουτισμό του προγράμματός μας, δίνουμε έμφαση στη διαδραστικότητα, την προσωποποιημένη τηλεθέαση, την πρόσβαση από διαφορετικές οθόνες. Με την υβριδική πλατφόρμα δίνουμε στον τηλεθεατή τον έλεγχο του περιεχομένου, ενώ με το ΟΤΕ TV GO, αλλά και τη νέα υπηρεσία multiroom του δίνουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνει το περιεχόμενό μας από όποια οθόνη θέλει», είπε σχετικά ο Διευθυντής του ΟΤΕ TV, Δημήτρης Μιχαλάκης.
Το νέο υβριδικό περιβάλλον προσφέρει και άλλες δυνατότητες στους συνδρομητές, που:
·         μέσω του OTE TV GO, θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τις εγγραφές τους απομακρυσμένα.
·         Θα μπορούν να φτιάχνουν περισσότερα προφίλ/χρήστες για τα μέλη της οικογένειάς τους και να ορίζουν συγκεκριμένα δικαιώματα προβολής περιεχομένου για τα παιδιά τους. 
·         Θα μπορούν να ελέγχουν καλύτερα το πώς, που και πότε βλέπουν τα προγράμματα που τους ενδιαφέρουν. Πχ. θα μπορούν να ξεκινούν να βλέπουν ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση και να συνεχίζουν να το βλέπουν στο κινητό τους, από το σημείο της διακοπής.
·         Αν η ταχύτητα του Internet είναι χαμηλή, μπορούν να αποθηκεύουν προσωρινά το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει στον σκληρό δίσκο και να το προβάλλουν στη συνέχεια, χωρίς  διακοπές.


Η υπηρεσία OTE TV GO που επιτρέπει την θέαση τηλεοπτικού περιεχομένου μέσα από διαφορετικές οθόνες (smartphones και tablets) συνεχίζει να αναπτύσσεται με την προσθήκη περισσότερων καναλιών (32 κανάλια διαθέσιμα σήμερα), νέων εφαρμογών και περισσότερων δυνατοτήτων για τους συνδρομητές, ενώ μέσα στο β’ τρίμηνο του 2016 θα διατεθεί και μέσω υπολογιστών και laptops.
Επιπλέον, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα διατεθεί και η υπηρεσία multiroom που δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να παρακολουθούν διαφορετικά κανάλια στις τηλεοράσεις του σπιτιού τους. 




(1) Η σύνδεση μπορεί να πραγματοποιηθεί με γραμμή ADSL/VDSL οποιουδήποτε παρόχου. Συστήνεται η ταχύτητα να ξεπερνά τα 2Mbps.