Νίκος Παππάς: "Ο νέος φορέας της ΕΡΤ αποκτά το δικό της δίκτυο ψηφιακής τηλεόρασης και επαναφέρει τη μετάδοση του σήματος στην Ομογένεια"...

Νέα δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για το θέμα της ΕΡΤ στο Κόκκινο 105.5FM…
Γιώργος Σταθάκης: Προκήρυξη διαγωνισμού παρόχων περιεχομένου για την εκχώρηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων…
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανήγγειλε από το βήμα της Βουλής "ότι εντός ενός μήνα έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ. Και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναφέρει την κανονικότητα στο χώρο των ΜΜΕ, ενώ τόνισε ότι o νέος φορέας της ΕΡΤ αποκτά το δικό της δίκτυο ψηφιακής τηλεόρασης και επαναφέρει τη μετάδοση του σήματος στην Ομογένεια". Παράλληλα ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης έσπευσε να ανακοινώσει την "προκήρυξη διαγωνισμού παρόχων περιεχόμενου για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες...
.
Νέα δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για το θέμα της ΕΡΤ στο Κόκκινο 105.5FM…
Μιλώντας στο Κόκκινο 105.5 FΜ (σε πρόσφατη συνέντευξη 18/02), ο Ν. Παππάς διευκρίνισε για το θέμα της ΕΡΤ, "ότι είναι σε εξέλιξη η παρασκευή του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, που θα ολοκληρωθεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο. Επιμένοντας στη διατύπωση ότι η ΕΡΤ θα ξανανοίξει, χωρίς προχειρότητα, ρεβανσισμό και κυρίως χωρίς να κληρονομεί τις στρεβλώσεις και τα ειδικά καθεστώτα του παρελθόντος".
http://www.avgi.gr


Νίκος Παππάς: "Ο νέος φορέας της ΕΡΤ αποκτά το δικό της δίκτυο ψηφιακής τηλεόρασης και επαναφέρει τη μετάδοση του σήματος στην Ομογένεια"...
  «Η πρωτοφανής λαϊκή υποστήριξη στη μάχη που δίνουμε διεθνώς μας φέρνει μπροστά στον πιο γλυκό μονόδρομο: της υπεράσπισης της θέλησης του λαού, της αξιοπρέπειάς του, της εντολής να προχωρήσουμε γρήγορα στην υλοποίηση του προγράμματός μας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ανακοινώνοντας στην εθνική αντιπροσωπεία ότι σε διάστημα ενός μήνα θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επανίδρυση της ΕΡΤ, που θα δημιουργεί ένα διαυγές και κατοχυρωμένο νομικό πλαίσιο, χωρίς ρεβανσισμούς, προχειρότητες και μαύρο στις οθόνες. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ γιατί ο λαός αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ. Η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας θα κλείσει» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αστρονομικοί μισθοί για λίγους και εκλεκτούς, οι εξωφρενικές δαπάνες και οι ανισότητες θα τελειώσουν.
Ο κ. Παππάς είπε μάλιστα ότι «ο αγώνας των απολυμένων της ΕΡΤ απαιτεί δικαίωση» και όσοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ το επιθυμούν μπορούν να γυρίσουν στην νέα ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η επαναπρόσληψή τους δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού συνεχίζεται η χρηματοδότηση από το ανταποδοτικό τέλος.

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί της ΝΕΡΙΤ και θα εξετασθούν ηθελημένες ασάφειες, αποκλίσεις και αναθεωρήσεις. Όπως ανέφερε ενδεικτικά ο υπουργός Επικρατείας, "ο τελευταίος προϋπολογισμός της ΕΡΤ προέβλεπε δαπάνη για ρεύμα, φωταέριο, ύδρευση και τηλεπικοινωνίες 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος της ΝΕΡΙΤ, 12 εκατ. ευρώ (2014), για το 2015 (13.8 εκ. ευρώ) και άλλαξε μετά τις εκλογές σε 8 εκατ. ευρώ".

Εντός ενός ετήσιου πλαισίου ανασυγκρότησης του νέου φορέα, οδηγούμαστε σε μια ΕΡΤ που θα είναι δημοκρατική και ανεξάρτητη, με διαφάνεια, αξιοποιώντας την πολύμηνη εμπειρία της αυτοδιαχείρησης, ανοιχτή στη κοινωνία, που θα επενδύει στο πολιτισμό και θα στηρίζει τους νέους δημιουργούς και τη νεολαία. Μια ΕΡΤ που αποκτά το δικό της δίκτυο ψηφιακής τηλεόρασης και επαναφέρει τη μετάδοση του σήματος στην Ομογένεια.

 Ακόμη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναφέρει την κανονικότητα στο χώρο των ΜΜΕ σύμφωνα με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία και θα εφαρμόζει άμεσα επαρκές θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τελειώνουν οριστικά τα δάνεια άνευ εγγυήσεων και με αδιαφανείς όρους παραχώρησης και εφαρμόζονται οι προβλέψεις του νόμου σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμών για την ανοιχτή και διαφανή αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών Μέσων». «Η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η επιμόρφωση του λαού δεν είναι εμπόρευμα, αλλά θεμέλιο της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση θα το προστατεύσει και θα το εγγυηθεί» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.
http://www.topontiki.gr/article/96161/Papas-I-kubernisi-anoigei-tin-ERT http://www.protothema.gr/politics/article/450463/nikos-pappas-se-ena-mina-to-nomoshedio-gia-tin-epanidrusi-tis-ert/

Γιώργος Σταθάκης: Προκήρυξη διαγωνισμού παρόχων περιεχομένου για την εκχώρηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων…
Παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στα πλαίσια των προγραμματικών ανακοινώσεων για τα 11 μέτρα-τομές για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και τη μεταστροφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Έσπευσε από το βήμα της Βουλής να ανακοινώσει την «προκήρυξη διαγωνισμού παρόχων περιεχομένου για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που «επί 25 χρόνια οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν με προσωρινές ετήσιες άδειες...».

http://www.efsyn.gr/arthro/prokiryxi-adeion-epanasystasi-ert

 Διαβάστε επίσης… "Ανταποδοτική `η μη Ανταποδοτική: Τι είδους δημόσια τηλεόραση μπορούμε να περιμένουμε το 2015;"