Nova Highlights: Τα Novacinema στρώνουν κόκκινο χαλί για τις Χρυσές Σφαίρες!

Η Nova στρώνει τραπέζι στην Ιοκάστη!
Nova Highlights: Λάμψη από μιούζικαλ στα κανάλια Novacinema
Η 72η τελετή απονομής, ζωντανά και αποκλειστικά στα κινηματογραφικά κανάλια της Νοva
Τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova στρώνουν το κόκκινο χαλί για να υποδεχθούν τα πρώτα κινηματογραφικά βραβεία του 2015. Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 02:00, ξημερώματα Δευτέρας, οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά και σε αποκλειστικότητα την 72η τελετή απονομής των Βραβείων Χρυσών Σφαιρών, με παρουσιάστριες τις Τίνα Φέι και Έϊμι Πόλερ. Η τελετή θα προβληθεί και σε μαγνητοσκόπηση με ελληνικούς υποτίτλους από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 21:00, ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε laptop, smartphone και tablet, μέσω της βραβευμένης πρωτοποριακής υπηρεσίας Nova GO.

...
Οι περισσότερες από τις φετινές υποψήφιες ταινίες στις Χρυσές Σφαίρες, θα μεταδοθούν σε Α’ τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Novacinema, όπως οι ταινίες «Foxcatcher», «The Imitation Game» και «Selma», που είναι υποψήφιες στην κατηγορία καλύτερης δραματικής ταινίας. Οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova θα απολαύσουν επίσης τις ερμηνείες αγαπημένων πρωταγωνιστών, όπως των Μπιλ Μάρεϊ («St. Vincent») και Κρίστοφ Βάλτς («Big Eyes»), οι οποίοι διεκδικούν βραβείο Α' κωμικού ανδρικού ρόλου, καθώς και της Τζένιφερ Άνιστον, η οποία διεκδικεί βραβείο Α' δραματικού γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία «Cake». 
Υποψηφιότητες σε 4 κατηγορίες, ανάμεσα τους και καλύτερης σκηνοθεσίας, διεκδικεί η ταινία «The Grand Budapest Hotel», που στις 5/1 κάνει πρεμιέρα στα Novacinema. Στις φετινές υποψηφιότητες ξεχώρισαν γι ακόμη μια χρονιά οι παραγωγές της ΗΒΟ, για τις οποίες τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova έχουν αποκλειστικό δικαίωμα Α’ τηλεοπτικής προβολής σε Ελλάδα και Κύπρο: «Game of Thrones», «Silicon Valley», «Τrue Detective», «Τhe Normal Heart» και «Olive Kitteridge», που στις 15/1 κάνει πρεμιέρα στα Novacinema. Ενώ υποψήφιες είναι και επιτυχημένες σειρές που προβάλλονται στη Nova μέσω FOX και FΟΧ Life: «Homeland, «How Τo Get Αway With Murder», «Girls» και «American Horror Story: Freak Show». 
Τέλος, με αφορμή τη μετάδοση της 72ης τελετής απονομής των Βραβείων Χρυσών Σφαιρών, τα κανάλια Novacinema 2 και Novacinema 2 HD θα παρουσιάσουν την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στις κορυφαίες πρωταγωνίστριες του Hollywood που υπήρξαν στο παρελθόν υποψήφιες για την καταπληκτική τους ερμηνεία. Το αφιέρωμα αρχίζει με την ταινία «Ο διάβολος φοράει Prada» με τη Μέριλ Στριπ (16:15), ενώ ακολουθούν οι παραγωγές «Η Μαγική Ομπρέλα» με την Έμα Τόμπσον (18:05), «Philomena» με την Τζούντι Ντεντς (20:15), «Θλιμμένη Τζάσμιν» με την Κέιτ Μπλάνσετ (22:00) και «Οι τελευταίες μέρες του καλοκαιριού» με την Κέιτ Γουίνσλετ (23:40).

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!



Nova Highlights: Λάμψη από μιούζικαλ στα κανάλια Novacinema Από 24/12 μέχρι Πρωτοχρονιά στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova...
Τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova εμπνέονται από την εορταστική ατμόσφαιρα και προβάλλουν αγαπημένα μιούζικαλ, γεμάτα από τη λάμψη και τη μαγεία του Hollywood. Από την Παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στα κανάλια Novacinema 2 και Novacinema 2 HD έρχονται στις 22:00 τα αγαπημένα και φαντασμαγορικά μιούζικαλ «Άννα Καρένινα», «Εβίτα», «Οι Άθλιοι», «Δυο Τρελοί Παραγωγοί» και «Moulin Rouge».
Ένας φλογερός παράνομος έρωτας ζωντανεύει στις 24/12, στην τολμηρή κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Λέοντος Τολστόι, «Άννα Καρένινα», με την Κίρα Νάιτλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην Αργεντινή θα μεταφερθούν ανήμερα τα Χριστούγεννα οι συνδρομητές των Novacinema, για να απολαύσουν την Μαντόνα ως «Εβίτα» στην ομώνυμη ταινία, στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Αντόνιο Μπαντέρας και Τζόναθαν Πράις. Με το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «Οι Άθλιοι» με τους Χιου Τζάκμαν και Ράσελ Κρόου, που είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκό, συνεχίζονται στις 26/12 οι λαμπερές βραδιές στα Novacinema 2 και Novacinema 2 HD. Την τελευταία μέρα του 2014 κάνουν την εμφάνιση τους οι «Δυο Τρελοί Παραγωγοί» Ούμα Θέρμαν και Μάθιου Μπρόντερικ, ενώ το «Moulin Rouge» υποδέχεται το 2015, με τις ερμηνείες των Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Νικόλ Κίντμαν, σε ένα από τα πλέον αγαπημένα μιούζικαλ. 
Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!




Η Nova στρώνει τραπέζι στην Ιοκάστη!


Η νέα συμπαραγωγή της Nova, «Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης» του Β. Μυριανθόπουλου

«Με λένε Ιοκάστη και δεν είμαι καθόλου καλά... Πόσα ν’ αντέξει το δύστυχο μυαλό μιας απλής, πλην τίμιας νοικοκυράς, μ’ ένα φλοράλ φόρεμα;» Αυτό διερωτάται η ηρωίδα της νέας συμπαραγωγής της Nova, «Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης», που κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πρωτοχρονιά, σε διανομή Odeon. Στη νέα θεότρελη κωμωδία καταστάσεων του Βασίλη Μυριανθόπουλου, σκηνοθέτη των επιτυχιών «Σούλα Έλα Ξανά» και «Μόλις Χώρισα», πρωταγωνιστούν οι Ρένια Λουιζίδου ως Ιοκάστη, με συμπρωταγωνιστές τους Τάκη Σπυριδάκη, Παύλο Ορκόπουλο, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρη Μακαλιά, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα και Σάββα Πούμπουρα. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ενώ το τραγούδι της ταινίας ερμηνεύουν οι Πίτσα Παπαδοπούλου και Λεωνίδας Βελής.

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος αναλαμβάνει να βάλει σε τάξη την πιο απρόβλεπτη κινηματογραφική οικογένεια, που προέρχεται από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Άκη Δήμου.  Αρχηγός της η εκρηκτική Ιοκάστη Παπαδάμου, η οποία σημειώνει: «Στην αρχή της τελευταίας μου μέρας, που παρεμπιπτόντως, ξεκίνησε τόσο ευχάριστα, ήξερα ότι έχω έναν άντρα πεθαμένο, μια κόρη που μαγείρευε και ένα γιο πιανίστα. Κατά τη διάρκεια της μέρας, μαθαίνω ότι η κόρη μου τα μαγείρευε με το συνέταιρο του μακαρίτη του άντρα μου, ο γιος μου ήταν πιανίστας σε ταινίες πορνό και τα είχε με τον πρωταγωνιστή, ο άντρας μου, μου εμφανίστηκε σα φάντασμα στο σαλόνι μου και το χειρότερο απ’ όλα, η αισθητικός μου βρέθηκε νεκρή στον κήπο της κολλητής μου κι έμεινα χωρίς μανικιούρ! Στο τέλος της μέρας, ο άντρας μου εμφανίστηκε σε όλη την οικογένεια και παραδέχτηκε ότι τα είχε με τη νεκρή αισθητικό, η κόρη μου παράτησε το συνέταιρο και τα έφτιαξε με έναν αλλοδαπό ηλεκτρολόγο και ο γιος μου τα έφτιαξε με το μπάτλερ μου! Πόσο πιο disco να σας τα πω για να νιώσετε τον πόνο μου;».

Λίγες ημέρες πριν από την κινηματογραφική πρεμιέρα, η Ρένια Λουιζίδου και ο σκηνοθέτης Βασίλης Μυριανθόπουλος θα μιλήσουν για την ταινία στην εκπομπή «ΛΑΜΠΑΤΕΡ» με τους Λάμπη Ταγματάρχη και Ιεροκλή Μιχαηλίδη, που θα προβληθεί από το Novalifε στις 29/12 (22:50). Η ταινία «Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης», θα μεταδοθεί αποκλειστικά και σε Α’ τηλεοπτική προβολή από τα κινηματογραφικά κανάλια Novacinema, εντός του 2015. Σημειώνεται ότι 120 συνδρομητές Forthnet και Nova κέρδισαν διπλές προσκλήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης συνδρομητών «Forthnet & Nova Προνόμια», για να απολαύσουν πρώτοι την ταινία, στην επίσημη κινηματογραφική της πρεμιέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 22/12.

Νova. Ζεις καλύτερα!