Digea: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ψηφιακή μετάβαση στην Πελοπόννησο…

Με «άριστα» πέρασε στην ψηφιακή εποχή η Πελοπόννησος... 
Με αφορμή την επιτυχή ψηφιακή μετάβαση στην Πελοπόννησο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea, κύριος Γιώργος Μαθιός δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποτελούμε «όχημα» του τόσο σημαντικού έργου για την χώρα, την οριστική μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή. Το 2009 ενεργοποιήσαμε το πρώτο μας κέντρο εκπομπής, το ‘Ξυλόκαστρο’ και τώρα ολοκληρώσαμε με επιτυχία το πρώτοπεριοχικόswitch-off σε όλη την Πελοπόννησο. Όλα τα κέντρα εκπέμπουν πλέον στις τελικές συχνότητες, κατοχυρωμένες σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαλείφοντας τον κίνδυνο των παρεμβολών από τις γειτονικές χώρες. Οι τηλεθεατές επανασυντονίζοντας τους δέκτες τους θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερα κανάλια, με τέλεια εικόνα και ήχο, δίνοντας μία νέα διάσταση στη μέχρι σήμερα τηλεοπτική τους εμπειρία»...

...
27.06.2014 | Με «άριστα» πέρασε στην ψηφιακή εποχή η Πελοπόννησος
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ψηφιακή μετάβαση στην Πελοπόννησο…
 Σε ψηφιακή «τροχιά» πέρασε πλέον και η Πελοπόννησος καθώς ολοκληρώθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία η ταυτόχρονη περιοχική ψηφιακή μετάβαση στα 16 από τα 19 σημεία εκπομπής της περιφέρειας που εξέπεμπαν ακόμη αναλογικά, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 30150/901/Φ.11Α/16-05-14, Φ.Ε.Κ. 1338/Β’/27-05-14. Όσοι τηλεθεατές της Πελοποννήσου έβλεπαν ήδη ψηφιακά από τα κέντρα εκπομπής «Αρόη», «Ξυλόκαστρο» και «Πεταλίδι» και δεν έχουν επανασυντονίσει τους δέκτες τους θα πρέπει να το κάνουν άμεσα καθώς έχουν αλλάξει οι συχνότητες μετάδοσης. Η Digea υπενθυμίζει ότι για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των κέντρων εκπομπής του συγκεκριμένου switch-off και να διαθέτουν δέκτη που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4.
Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος όλοι οι τηλεθεατές θα πρέπει να επανασυντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη. Σε περίπτωση που στον επανασυντονισμό υπάρχουν προβλήματα, οι τηλεθεατές θα πρέπει να ανατρέχουν στην κατηγορία του μενού της τηλεόρασής τους «εργαστηριακές ρυθμίσεις» και στη συνέχεια να επιλέγουν τη ρύθμιση «συντονισμός». Διευκρινίζεται τέλος ότι δεν απαιτείται αλλαγή ή αντικατάσταση κεραίας. Οι τηλεθεατές δηλαδή μπορούν να απολαμβάνουν πλέον, δωρεάν, τα αγαπημένα τους προγράμματα επίγεια ψηφιακά, με άριστη εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα, και μπορούν να ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω του δέκτη τους και της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Προγράμματος [EPG], για το τηλεοπτικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή αυτά που ακολουθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τηλεθεατές της Πελοποννήσου παρακολουθούν από σήμερα τα αγαπημένα τους ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.
Παράλληλα, όλα τα περιφερειακά κανάλια, τα οποία μέχρι σήμερα εξέπεμπαν σε μικρές γεωγραφικές ζώνες της Πελοποννήσου, εκπέμπουν πλέον σε όλη την Πελοπόννησο, στα παράλια της Στερεάς Ελλάδας και σε τμήμα της Ζακύνθου. Τα περιφερειακά κανάλια που θα μπορούμε πλέον να βλέπουμε σε όλη την Πελοπόννησο είναι 16 και συγκεκριμένα τα εξής: Το ΑCHAIA από την Πάτρα, η ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ από την Τρίπολη, το AXION από την Κόρινθο, το ΒEST από την Καλαμάτα, το DR από το Άργος, το ΕΛΛΑΔΑ TV από την Σπάρτη, το ΗΛΕΚΤΡΑ από την Κόρινθο το ΙΟΝΙΑ TV από τη Ζάκυνθο, το LEPANDO από τη Ναύπακτο, το MAX από το Ναύπλιο, το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ από την Καλαμάτα, το ΝΕΤ από την Καλαμάτα, την ΟΡΤ (Ολυμπιακή Τηλεόραση) από τον Πύργο Ηλείας, το RTP από την Κόρινθο, το SUPER από την Κόρινθο και το SUPER-B από την Πάτρα. Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των τηλεθεατών η Digea προχώρησε στην ανανέωση του εταιρικού της website, όπου συμπεριλαμβάνεται ειδική εφαρμογή για τους χάρτες κάλυψης και των 156 κέντρων εκπομπής. Οι τηλεθεατές μπορούν στο www.digea.gr να ενημερωθούν επίσης για το πλήρες χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης της χώρας αλλά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν. 
Με αφορμή την επιτυχή ψηφιακή μετάβαση στην Πελοπόννησο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea, κύριος Γιώργος Μαθιός δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποτελούμε «όχημα» του τόσο σημαντικού έργου για την χώρα, την οριστική μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή. Το 2009 ενεργοποιήσαμε το πρώτο μας κέντρο εκπομπής, το ‘Ξυλόκαστρο’, και τώρα ολοκληρώσαμε με επιτυχία το πρώτο ‘περιοχικό’ switch-off σε όλη την Πελοπόννησο. Όλα τα κέντρα εκπέμπουν πλέον στις τελικές συχνότητες, κατοχυρωμένες σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαλείφοντας τον κίνδυνο των παρεμβολών από τις γειτονικές χώρες. Οι τηλεθεατές επανασυντονίζοντας τους δέκτες τους θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερα κανάλια, με τέλεια εικόνα και ήχο, δίνοντας μία νέα διάσταση στη μέχρι σήμερα τηλεοπτική τους εμπειρία».

 Πληροφορίες για τους συντάκτες 
 Η Digea είναι ο πάροχος δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης για τα ιδιωτικά κανάλια της χώρας. Στις 7 Φεβρουαρίου του 2014, η Digea έλαβε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων [Ε.Ε.Τ.Τ.] την άδεια παρόχου δικτύου για την εκπομπή σε ψηφιακό σήμα του τηλεοπτικού προγράμματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιεί το χρονοδιάγραμμα της χώρας, όπως ορίζεται από τα αρμόδια Υπουργεία. Η Digea ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2009 αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του έργου της ψηφιακής μετάβασης στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει, σύμφωνα με τη νομοθεσία της μεταβατικής περιόδου στην ενεργοποίηση 13 ψηφιακών κέντρων εκπομπής δίνοντας πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα στο 70% περίπου του πληθυσμού της χώρας.