100 χρόνια ελληνικός κινηματογράφος το Μάιο μόνο στον ΟΤΕ TV...

Εβδομάδα 01-07 Μαΐου 2014
Το OTE CINEMA 3 γιορτάζει τα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου …
Με ένα μοναδικό αφιέρωμα με σπάνιες, εμβληματικές ταινίες, που για πρώτη φορά απευθύνονται στο τηλεοπτικό κοινό, γιορτάζει ο ΟΤΕ TV τα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου, έναν αιώνα μετά την «Γκόλφω», πρώτη ελληνική παραγωγή, προβάλλοντας κάθε μέρα (23.30) και μία ταινία-σταθμό στο OTE CINEMA 3. Αυτή την εβδομάδα, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ του Κλ. Κονιτσιώτη, «Τον Παλιό Εκείνο τον Καιρό», μοναδικό ντοκουμέντο για το βουβό σινεμά στην Ελλάδα (1/5), την πρώτη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Κυριακάτικο Ξύπνημα» με τους Λαμπέτη, Χορν και Παππά (3/5) αλλά και την πρώτη σκηνοθεσία του Νίκου Κούνδουρου «Μαγική Πόλη» (5/5), τη διάσημη «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού (4/5) καθώς και το «Μία Αιωνιότητα και μία Μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, μοναδική ελληνική ταινία που έχει κατακτήσει το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα του ΟΤΕ TV ξεχωρίζουμε ακόμη την πρεμιέρα της ταινίας Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα με τον Τζέρεμι Άιρονς στο ΟΤΕ CINEMA 1HD και της πολυβραβευμένης Μικράς Αγγλίας του Παντελή Βούλγαρη στην υπηρεσία ΟΤΕ Cinema On Demand, ενώ δεν θα χάσουμε την επιστροφή του Τζακ Μπάουερ στη μικρή οθόνη με το 24: Live Another Day στο κανάλι FOX. Αθλητικό υπερθέαμα στα αθλητικά κανάλια ΟΤΕ SPORT, με τους τελικούς των Κυπέλλων Ιταλίας και Γαλλίας να ξεχωρίζουν. ...

Αυτή την εβδομάδα, τα αθλητικά κανάλια OTE SPORT του OTE TV μας μεταφέρουν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Γηραιά Ήπειρο και τον υπόλοιπο κόσμο γεμάτο σούπερ θέαμα, με ντέρμπι τίτλου και ευρωπαϊκών προδιαγραφών αγώνες. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις σε Barclays Premier League, Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι (Σάββατο 3/5, 19.30, ΟΤΕ
Οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα ταξιδέψουν ακόμη στην «Αιώνια Πόλη» και την «Πόλη του Φωτός», για τους τελικούς των Κυπέλλων Ιταλίας και Γαλλίας, με τις αναμετρήσεις Φιορεντίνα-Νάπολι (22.00, ΟΤΕ SPORT 1HD) και Ρεν-Γκινγκάμπ (22.00, ΟΤΕ SPORT 3HD) το Σάββατο 3 Μαίου, ζωντανά, αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια.
Ξεχωρίζουν ακόμη τα Playoffs του NBA, η φάση των «16» και τα προημιτελικά του Copa Libertadores, το World Τour του Beach volley στη Σαγκάη, το Ισπανικό Γκραν πρι του Moto GP στη Χερέθ, το τουρνουά τένις ATP Masters 1000 της Μαδρίτης, αλλά και τα αμφίρροπα playoffs της Football League στην Ελλάδα. SPORT 2HD), Τσέλσι-Νόριτς (Κυριακή 4/5, 18.00, ΟΤΕ SPORT 1HD) και Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (Δευτέρα 5/5, 22.00, ΟΤΕ SPORT 1HD), Serie A, Μίλαν-Ιντερ (Κυριακή 4/5, 21.45, ΟΤΕ SPORT 1HD) και Bundesliga, Αμβούργο-Μπάγερν (Σάββατο 3/5, 16.30, ΟΤΕ SPORT 2HD) και Γκλάντμπαχ-Μάιντς (Σάββατο 3/5, 16.30, ΟΤΕ SPORT 4).


Πλούσιο και αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα των κινηματογραφικών καναλιών του ΟΤΕ TV και την υπηρεσία OTE Cinema Οn Demand, όπου κάνει πρεμιέρα το ερωτικό δράμα εποχής του Παντελή Βούλγαρη Μικρά Αγγλία, σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV, που σάρωσε τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με συνολικά 6 διακρίσεις.
Στο ΟΤΕ CINEMA 1HD οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα απολαύσουν τη μεταφορά από τον Μπιλ Όγκαστ του διάσημου βιβλίου του Πασκάλ Μερσιέ, Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα, με τον Τζέρεμι Άιρονς και τις Σαρλότ Ράμπλινγκ, Μελανί Λοράν και Λένα Όλιν, που θα προβληθεί σε α’ προβολή την Πρωτομαγιά στις 21.00.
Ξεχωρίζουμε ακόμη το βρετανικής παραγωγής κατασκοπικό θρίλερ του Πιτ Τράβις Legacy (α’ προβολή, Κυριακή 4/5, 21.00), αλλά και την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της βασισμένης στην ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη σειράς Ripper Street την Τετάρτη 7 Μαΐου στις 22.00.     
Εξαιρετικές οι επιλογές και στο OTE CINEMA 2, όπου οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV μπορούν να απολαύσουν κλασικές ταινίες όπως η Τιμή των Πρίτζι του Τζον Χιούστον με τους Τζακ Νίκολσον, Κάθλιν Τέρνερ και Αντζέλικα Χιούστον (Πρωτομαγιά, 22.00), βραβευμένα φιλμ όπως το Επτά Μέρες με τη Μέριλιν με την Μισέλ Γουίλιαμς που βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της, αλλά και blockbusters όπως το Χαραυγή: Μέρος 1, τέταρτη ταινία της σειράς Twilight με το ντουέτο Κρίστεν Στιούαρτ και Ρόμπερτ Πάτινσον (Κυριακή 4/5, 22.00).
Στο Village Cinema, ο Ντάνι Τρέχο επιστρέφει ως Ματσέτε στο απολαυστικό sequel του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ Machete: Η Επιστροφή, από το οποίο παρελαύνουν ο Μελ Γκίμπσον, Άμπερ Χερντ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέσικα Άλμπα και Σοφία Βεργκάρα, ενώ cameo εμφάνιση κάνει και η Lady Gaga (σε ‘α προβολή, Δευτέρα 5/5, 21.00).

Μετά από 8 κύκλους, 20 βραβεία Emmy και 2 Χρυσές Σφαίρες, το 24, που έκανε δημοφιλείς στο ευρύ κοινό τις τηλεοπτικές σειρές, επιστρέφει με νέα επεισόδια και πρωταγωνιστή, φυσικά, τον Κίφερ Σάδερλαντ. Το 24: Live Another Day κάνει πρεμιέρα στο κανάλι FOX στον ΟΤΕ TV, την Τρίτη 6/5, με διπλό επεισόδιο που θα προβληθεί στις 07.15 το πρωί, ταυτόχρονα με την Αμερική (και στις 22.20 την ίδια μέρα) ακολουθώντας τη δράση του Τζακ Μπάουερ, αυτή τη φορά στο Λονδίνο.
Ακόμη, ξεκινάει στο FOX Life η νέα κωμική σειρά Mixology, όπου 5 άντρες και 5 γυναίκες, όλοι singles, αναζητούν τον έρωτα σε ένα μπαρ, στη διάρκεια μίας νύχτας (Παρασκευή 2/5, 21.00).  

Η νέα πολυαναμενόμενη σειρά Απόλυτα Οχήματα ξεκινάει στο HISTORY HD την Πρωοτμαγιά στις 22.00. Ο ιδιοκτήτης μουσείου αυτοκινήτων Έλο και ο ιδιοφυής μηχανικός Γουίλ αναλαμβάνουν να μετατρέψουν παλιές Ferrari, Mustang και VW σε υπερσύγχρονα αυτοκίνητα.
Πρεμιέρα για μία ακόμη συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ αυτή την εβδομάδα, στο Discovery Channel. Εξερευνώντας τα πιο ακραία σενάρια ζωής και θανάτου, η σειρά καλείται να απαντήσει στα πιο Θανάσιμα Διλήμματα κάθε Παρασκευή στις 23.00.  

Άλλο ένα μοναδικό αφιέρωμα του VH1 μπορούν να απολαύσουν οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV αυτό το Σάββατο 3/5 από τις 13.00, με τα 100 Καλύτερα Soundtrack όλων των εποχών.   

 Πρεμιέρα για τη νέα κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων Rabbids Invasion στο Nickelodeon στον ΟΤΕ TV, τη Δευτέρα 5/5 στις 16.45. Τα Rabbids προσγειώνονται στη γη και τα πάντα τους προκαλούν έκπληξη, ενώ με τη συμπεριφορά τους προκαλούν χάος. 


Το OTE CINEMA 3 γιορτάζει τα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου… 
Μία ταινία-σταθμός στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, κάθε μέρα στις 23.30
Σπάνιες παραγωγές για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση 
Με ένα μοναδικό αφιέρωμα στο OTE CINEMA 3, το μοναδικό κανάλι με ελληνικές ταινίες 24 ώρες το 24ώρο, με σπάνιες παραγωγές, ταινίες-σταθμούς και φιλμ που προβάλλονται πρώτη φορά για το τηλεοπτικό κοινό, γιορτάζει ο ΟΤΕ TV τα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου, έναν αιώνα μετά την «Γκόλφω», πρώτη ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μεγάλου μήκους (1914). Από την 1η Μαΐου και καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά στις 23.30 μία εμβληματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση θα προβληθούν, σε αναπαλαιωμένες κόπιες, σπάνιες παραγωγές από τις δεκαετίες του ’20, του ’30 και του ’40, που κατάφερε να εξασφαλίσει ο ΟΤΕ TV σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας...


Στο πλαίσιο του αφιερώματος 100 χρόνια ελληνικός κινηματογράφος, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα μπορούν να παρακολουθήσουν στο OTE CINEMA 3:


·       Τέσσερις ταινίες του βωβού κινηματογράφου, με αποκατεστημένη μουσική επένδυση, το «Οι Περιπέτειες του Βιλάρ» (1924), που αποτελεί την παλαιότερη σωζόμενη ελληνική ταινία με υπόθεση με τον κωμικό Νικόλαο Σφακιανό, την «Αστέρω» (1929) του Δημήτρη Γαζιάδη, πρώτη εμπορική επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου, το «Ο Μάγος της Αθήνας» (1930) του Αχιλλέα Μαδρά, πρωτοποριακό δείγμα του ελληνικού βωβού κινηματογράφου και το «Δάφνις και Χλόη» (1931) του Ορέστη Λάσκου, από τις αρτιότερες καλλιτεχνικές παραγωγές της εποχής.
·  Δύο ιστορικές ταινίες της Finos Film, που για πολλά χρόνια θεωρούνταν χαμένες και προβάλλονται το Μάιο για πρώτη φορά στην τηλεόραση, στο OTE CINEMA 3, ψηφιακά αποκατεστημένες από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Πρόκειται για «Το Τραγούδι του Χωρισμού» (1939), πρώτη ομιλούσα ελληνική ταινία, μοναδική σκηνοθετική δουλειά του ίδιου του Φιλοποίμενα Φίνου και πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Λάμπρου Κωνσταντάρα και την ταινία «Μαρίνα» (1940) του Αλέκου Σακελλάριου με τη Στέλλα Γκρέκα, η κόπια της οποίας ήταν χαμένη για χρόνια μέχρι που εντοπίστηκε στην Αίγυπτο και διασώθηκε από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.   
·  Ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ του Κλέαρχου Κονιτσιώτη «Τον Παλιό Εκείνο τον Καιρό» παραγωγής 1966, με πλάνα από όσες βουβές ταινίες είχαν διασωθεί ως τότε (και πλέον δεν υπάρχουν).   
·        Δύο ταινίες-ορόσημο του Αλέξη Δαμιανού, την «Ευδοκία» (1961) και το «Μέχρι το Πλοίο» (1966), καθώς και την 1η ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Μαγική Πόλη» (1954), την 1η ταινία με τη Σοφία Βέμπο «Προσφυγοπούλα» (1938) και την τελευταία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος» (1966), υποψήφια για Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ του Βερολίνου.
·     Ταινίες που διακρίθηκαν και έκαναν τους Έλληνες δημιουργούς γνωστούς διεθνώς, όπως η «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη με την Μελίνα Μερκούρη που έφτασε μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες, το «Μία Αιωνιότητα και μία Μέρα», μοναδική ελληνική ταινία βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα και ο «Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, τα υποψήφια για Όσκαρ «Κόκκινα Φανάρια» με τη Τζένη Καρέζη και «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη με την Ειρήνη Παππά, αλλά και η «Κάλπικη Λίρα» του Γιώργου Τζαβέλλα που ο Γάλλος ιστορικός Ζ. Σαντούλ κατέταξε στις 1000 καλύτερες ταινίες παγκοσμίως.    
·  Παραγωγές που έγραψαν ιστορία, όπως το «Υπολοχαγός Νατάσσα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η πιο εμπορική ελληνική ταινία όλων των εποχών, τα «Κορίτσια για Φίλημα» του Γιάννη Δαλιανίδη, πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία με στερεοφωνικό ήχο και ο «Μεθύστακας» του Γιώργου Τζαβέλα που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων από την πρώτη προβολή και ανέδειξε την εμπορική διάσταση του σινεμά στη χώρα μας.
Ακόμη, θα προβληθούν και πιο πρόσφατες παραγωγές, όπως το «Τέλος Εποχής» του Αντώνη Κόκκινου που κέρδισε 5 βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, «Το Δέντρο που Πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη που κέρδισε από 1 βραβείο στα φεστιβάλ Βερολίνου και Θεσσαλονίκης και η κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου «Safe Sex» που έκανε εκ νέου δημοφιλή τον ελληνικό κινηματογράφο.
Με την πιο πλούσια συλλογή ελληνικών ταινιών, από όλες τις ιστορικές περιόδους έως σήμερα, το ΟΤΕ CINEMA 3 στον ΟΤΕ TV είναι το μοναδικό κανάλι στην Ελλάδα αποκλειστικά αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά που αναδεικνύει την κινηματογραφική παραγωγή της χώρας μας.