Τα ιδιωτικά κανάλια και στην ΟΤΕ TV...

Το ξανασκέφτηκαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, παρά την αποκλειστική τριετή σύμβαση που έχουν με τη Nova και συζητάνε πάλι με την ΟΤΕ TV, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πακέτο της πλατφόρμας. Η συμφωνία θα γίνει στη βάση παρόχου περιεχομένου και θα αποφέρει έσοδα στα ιδιωτικά κανάλια. Αυτό ήταν και το βασικό δέλεαρ για να αποσύρουν τις ενστάσεις τους και να μην περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου είχε προσφύγει ο ΟΤΕ πριν από μερικούς μήνες. Τα αιτήματα των ιδιωτικών καναλιών επί τάπητος στο Υπουργείο Επικρατείας:
Την ολοκλήρωση του ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων και το χρονοδιάγραμμα ψηφιακής μετάβασης, ζητούν άμεσα οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών...

Θέτουν παράλληλα, ζήτημα εξόδου της ΕΡΤ από τη διαφήμιση. Κατάργηση του ειδικού φόρου τηλεόρασης, επιτάχυνση όσον αφορά στην αλλαγή του νόμου, που θα επιτρέπει τις συγχωνεύσεις μεταξύ ΜΜΕ, ακύρωση των κανόνων του ΕΣΡ που αντίκεινται στη νομοθεσία της Ε.Ε., όλα αυτά τα αιτήματα ζητούν να ικανοποιηθούν από το Υπουργείο Επικρατείας.
isotimia.gr