Η Δυτική Ελλάδα βλέπει πλέον ψηφιακά!

Από σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 η Δυτική Ελλάδα εντάσσεται στις περιοχές που υποδέχτηκαν την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και βλέπουν πλέον ψηφιακά! Το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, μέσω του ψηφιακού παρόχου Digea, εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά» στις συχνότητες 31 (554 MHz) & 37 (602 MHz), αντικαθιστώντας το αναλογικό.
Περίπου 330.000 κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Ιονίων νήσων, καθώς και περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας, εντάχθηκαν στην ψηφιακή εποχή. Τους δίνεται, επομένως, η δυνατότητα να απολαύσουν τα αγαπημένα τους ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, με κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς ‘χιόνια’ και ‘είδωλα’...
Για να λάβουν οι τηλεθεατές της περιοχής το ψηφιακό σήμα της Digea χρειάζεται:
1. Να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4.
2. Να επανασυντονίσουν τα κανάλια ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR στις συχνότητες 31 (554 MHz) & 37 (602 MHz).
Επίσης, η κεραία τους θα πρέπει να είναι στραμμένη προς το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά».
Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται, ενημερώθηκαν μέσω στοχευμένων ενεργειών, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την κρατική τηλεόραση και τις τοπικές αρχές, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα και έτοιμοι να ενταχθούν κι αυτοί ομαλά στην ψηφιακή εποχή. Για την επέκταση της ψηφιακής μετάβασης στη Δυτική Ελλάδα, ο CEO της Digea κ. Γ. Μαθιός δηλώνει ότι: «Tο ψηφιακό σήμα πρόκειται να αναβαθμίσει την τηλεοπτική εμπειρία κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών και εκείνων που ζουν σε ορεινούς όγκους της Δυτικής Ελλάδας».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ