Σε διαδικασία εξυγίανσης TV100 και δημοτικά ραδιόφωνα Θεσσαλονίκης…

Σε διαδικασία εξυγίανσης μπήκαν από σήμερα τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Πόσο θα κρατήσει η φάση αυτή και μέχρι που θα μπει το νυστέρι, θα το δούμε στην πορεία» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας ότι «η σημερινή κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί, καθώς είναι δυσβάσταχτη για τα οικονομικά του Δήμου και προσβάλει κάθε δημότη που πληρώνει δημοτικά τέλη και συνεισφέρει έτσι στη διαιώνιση μιας λειτουργίας από κάθε άποψη προβληματικής». Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η απόλυση πέντε διευθυντικών στελεχών της ΔΕΠΘΕ, κατά τους όρους του νόμου και με βάση τις πραγματικές συνθήκες κάθε περίπτωσης ξεχωριστά...
Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων ο κ. Μπουτάρης αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής και μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη απολύονται ο τεχνικός διευθυντής, Στέλιος Λουκόγλου, ο διευθυντής τηλεόρασης, Αντώνης Οραήλογλου, ο προσωπάρχης, Θόδωρος Κρυωνάς, ο γενικός προϊστάμενος, Αθανάσιος Γιαννίκης και ο προϊστάμενος ενημέρωσης του ραδιοφώνου, Γιώργος Αδάμ.
Παράλληλα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης σε εξωτερικό σύμβουλο, της εκπόνησης εμπεριστατωμένης μελέτης που θα εξετάσει τους όρους βιωσιμότητας των δημοτικών ΜΜΕ. προσωρινός Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης αναλαμβάνει ο κ.Φίλιος Στάγκος με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ.
«Ως Δήμαρχος, έχω πει κατ’ επανάληψη και το επαναλαμβάνω: Απόφασή μας είναι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε σε λειτουργία την TV100 και τα δημοτικά ραδιόφωνα. Η σταδιακή απαξίωση των δημοτικών ΜΜΕ ξεκίνησε σχεδόν από την ίδρυση τους. Η περιουσία των δημοτών κατασπαταλήθηκε και δημιουργήθηκε μία κατάσταση νοσηρή που χρόνο με το χρόνο τροφοδοτούνταν από κάθε είδους πελατειακές σχέσεις» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης…(voria.gr)

Απάντηση των εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ για τις αποφάσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, περί «εξυγίανσης» της εταιρείας…
Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ να απολύσει τους πέντε διευθυντές της δημοτικής επιχείρησης. Η απόφαση που ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΘΕ, αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, την στιγμή που δεν έχει καν ξεκινήσει η εκπόνηση της οικονομικοτεχνικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία θα λειτουργήσει η ΔΕΠΘΕ από εδώ και στο εξής. Επιπλέον, καταγγέλλουμε την απόφαση για την απόλυση των πέντε διευθυντικών στελεχών, καθώς οι επικλήσεις περί κακοδιαχείρισης είναι τουλάχιστον έωλες, την στιγμή που οι κατηγορίες δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες αποδείξεις.

Ζητούμε από την διοίκηση της ΔΕΠΘΕ να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης για απόλυση πέντε διευθυντικών στελεχών της Εταιρείας. Επίσης ζητούμε την επαναπρόσληψη των πέντε συμβασιούχων που απομακρύνθηκαν πρόσφατα. Επίσης, ζητούμε να τηρηθούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ και να φανεί συνεπής στην δέσμευση που είχε δώσει προεκλογικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ότι «αν χρειαστεί, θα παρανομήσω» για χάρη των εργαζομένων. (rthess.gr)


Το νέο Δ.Σ της ΔΕΠΘΕ
Το νέο Δ.Σ. της ΔΕΠΘΕ συγκροτήθηκε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, υπό την προεδρία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. με εκτελεστικές αρμοδιότητες ορίστηκε η Δημοτική Σύμβουλος, Σοφία Ασλανίδου και μέλη οι :

- Πέτρος Λεκάκης (Δημοτικός Σύμβουλος)
- Βενιαμίν Καρακωστάνογλου (Δημοτικός Σύμβουλος)
- Χρήστος Μάτης (Δημοτικός Σύμβουλος)
- Γιώργος Σαράντος (εκπρόσωπος εργαζομένων ΔΕΠΘΕ)
- Πάνος Νεστορίδης (εκπρόσωπος ΕΣΗΕΜΘ)
- Αραβέλα Σαλονικίδου (μέλος του Δ.Σ. του ΒΕΘ)
- Γιώργος Κορδομενίδης (συγγραφέας, παραγωγός ραδιοφώνου)
- Γιάννης Βαλτής (σκηνοθέτης)
- Φίλιος Στάγκος (δημοσιογράφος)

Στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν να ενημερώσουν το Δ.Σ. οι υπηρεσιακοί διευθυντές τις ΔΕΠΘΕ (Τηλεόρασης, Σύμβουλος Διοίκησης, Τεχνικός Διευθυντής και Γεν. Δ/ντης Παραγωγής).

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Γ.Μπουτάρης, ανέφερε ότι η νέα Δημοτική Αρχή έχει την πολιτική βούληση να στηρίξει τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ η οποία, ωστόσο, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συνολικής αναμόρφωσης και εξορθολογισμού. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η διενέργεια πλήρους και λεπτομερούς ελέγχου για την ακριβή αποτύπωση της κατάστασης της ΔΕΠΘΕ. Το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης να αναθέσει:
- στην Αντιπρόεδρο, Σοφία Ασλανίδου, να εξετάσει τη συνολική εικόνα στις σχέσεις εργασίας και ιδιαίτερα τις αιτήσεις μετάταξης που έχουν υποβληθεί, καθώς και να διερευνήσει τυχόν εκκρεμότητες της ΔΕΠΘΕ έναντι του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ή έναντι τρίτων φυσικών ή νομικών προσώπων
- στον Σύμβουλο Γιάννη Βαλτή, να μελετήσει την τεχνική υποδομή και να αξιολογήσει τις δυνατότητες βελτίωσης της εικόνας που εκπέμπει η TV100
- στον Σύμβουλο Γιώργο Κορδομενίδη, να μελετήσει και να εισηγηθεί προτάσεις για τη βελτίωση του προγράμματος των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών
- στη Σύμβουλο Αραβέλα Σαλονικίδουσ, να ερευνήσει τις προϋποθέσεις αύξησης των διαφημιστικών εσόδων των δημοτικών ΜΜΕ
- στον Σύμβουλο Φίλιο Στάγκο, να αξιολογήσει τους όρους βελτίωσης της δημοσιογραφικής λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ.
http://www.fm100.gr/portal/