To Αttica-tv στην ψηφιακή εποχή μέσω Digea…


Στην ψηφιακή εποχή περνά το Δημοτικό Τηλεοπτικό κανάλι ¨Attica-tv¨, ιδιοκτησίας του Δήμου Ασπροπύργου, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την ¨Digea¨, την εταιρεία που έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων των ιδιωτικών σταθμών εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Η συμφωνία, για τη συμμετοχή του ¨Αttica – tv¨ στην πλατφόρμα της ¨Digea¨, υπογράφηκε στα γραφεία της εταιρείας. Την πλευρά του Δήμου Ασπροπύργου, ιδιοκτήτη του ¨Attica-tv¨, εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Νικόλαος Μελετίου, και ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΑ και Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Αντώνης Καραμπούλας, ενώ την πλευρά της ¨Digea¨, ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Γιώργος Μαθιός.

Για την απόφαση του Δήμου, που αφορά στην ψηφιακή εκπομπή του σήματος της Δημοτικής Τηλεόρασης, ¨Attica-tv¨, o Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου δήλωσε τα εξής:

«Το Δημοτικό Τηλεοπτικό Κανάλι ¨Αttica-tv¨, είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ασπροπύργου, των Δημοτών της Πόλης μας, την αξία του οποίου πολλαπλασίασε η παρούσα Δημοτική Αρχή. Αναβαθμίζοντας το ενημερωτικό και το ψυχαγωγικό-μορφωτικό πρόγραμμα του καναλιού, το μετατρέψαμε, σε ελάχιστο χρόνο, και με ελάχιστο κόστος, στο εναλλακτικό, ποιοτικό κανάλι της Περιφέρεια Αττικής. Με τη συμφωνία, που υπογράψαμε με την ¨Digea¨, την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα, η ¨Αttica-tv¨, περνά στην ψηφιακή εποχή, και δίνει τη δυνατότητα, στους τηλεθεατές της, να απολαμβάνουν κορυφαία ποιότητα σήματος και ήχου. Από την άλλη πλευρά, η απόφαση μας έχει και ένα πολύ σημαντικό, συμβολικό χαρακτήρα. Ο Δήμος Ασπροπύργου, ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης του καναλιού, συμμορφώνεται με την συμφωνία της Γενεύης (2006), που ειδικά για την Ελλάδα, προτρέπει τη διακοπή προβολής αναλογικών προγραμμάτων, ως το 2012.
Μεθοδικά, και χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Δήμος Ασπροπύργου αναβαθμίζει συνεχώς ένα σημαντικό εργαλείο, για την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση των Πολιτών, όχι μόνο του Ασπρόπυργου αλλά και όλης της Αττικής. Με τη βοήθεια της ¨Digea¨, της εταιρείας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία tv, Mega, Σκάι, και Star, αξιοποιούμε μαζί τους, όλα τα πλεονεκτήματα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης που θα αναδείξει και τις ποιοτικές αλλαγές που πραγματοποιήσαμε στο τηλεοπτικό μας κανάλι».

Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΑ και Αντιδήμαρχος Ασπροπύργου, Αντώνης Καραμπούλας, αναφέρθηκε στα σημαντικά, τεχνικά χαρακτηριστικά, της νέας εποχής, για την “Attica tv”: «Η ψηφιακή εκπομπή του σήματος της «Αttica-tv», θα ξεκινήσει από το Κέντρο Εκπομπής Αίγινας, και θα επεκταθεί, στο εγγύς μέλλον, και από τα κέντρα του Υμηττού και της Πάρνηθας. Για όσους έχουν τηλεοράσεις με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, η βελτίωση του σήματος θα είναι άμεση και ορατή. Όσοι έχουν κλασική αναλογική συσκευή, χωρίς θύρα ΗDMI, θα μας βλέπουν μέσω αποκωδικοποιητή, απολαμβάνοντας τη σταθερή, υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Το κανάλι του Δήμου Ασπροπύργου, η «Αttica-tv» μέσα σε τρεισήμισι χρόνια, έχει μεταβληθεί σε ένα σύγχρονο εναλλακτικό κανάλι, στην πορεία του οποίου αποτυπώνεται ο σταθερός, αναπτυξιακός βηματισμός, του Δήμου και της Πόλης του Ασπρόπυργου».
Ο επικεφαλής της ¨Digea¨, Διευθύνων Σύμβουλός της, Γιώργος Μαθιός, συνεχάρη τον Δήμο Ασπροπύργου, για την πορεία της προσπάθειας που καταβάλλει, για την αναβάθμιση της ¨Αttica-tv¨, και υπογράμμισε την καταλυτική συμβολή που θα έχει η συμμετοχή της στη ¨Digea¨, στην προσπάθεια να φτάσει το σήμα του καναλιού, σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα λήψης, τα οποία θα λύσει η νέα τεχνολογία.

Η ψηφιακή εκπομπή της ¨Attica-tv¨ θα αρχίσει, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προετοιμασίας, τις πρώτες μέρες του προσεχούς Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως ενημερωθούν σχετικά οι Πολίτες του Ασπρόπυργου και οι τηλεθεατές του καναλιού.

http://magoulaonline.gr/2010/07/8216

Blog-Σχόλιο: Η ψηφιακή μετάβαση του Attica TV αναμένεται στο δίαυλο συχνοτήτων 54 UHF (μαζί με τα περιφερειακά κανάλια «High TV, Extra Channel 3, Local TV»), από το κέντρο εκπομπής Αίγινα…