Τα κανάλια DISNEY CHANNEL και DISNEY XD στην Ελλάδα μέσω της πλατφόρμας της NOVA!

Η Εταιρεία Walt Disney ανακοίνωσε χθες ότι θα φέρει στην Ελλάδα δυο τηλεοπτικά κανάλια. Πρόκειται για τo Disney Channel, το κορυφαίο παγκοσμίως παιδικό τηλεοπτικό κανάλι και το Disney XD, το πρώτο κανάλι της χώρας που θα απευθύνεται σε αγόρια ηλικίας 6 έως 14 ετών.

Disney Channel: Στοχεύοντας σε δυο ξεχωριστές ηλικιακές ομάδες, τα παιδιά ηλικίας από 2 έως 5 ετών και 6 έως 14 ετών, καθώς και στις οικογένειές τους, το Disney Channel θα προσφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές ένα συναρπαστικό μείγμα προγραμμάτων που περιλαμβάνει την αγαπημένη σειρά ζωντανής δράσης Hannah Montana, τη σειρά κινουμένων σχεδίων Kim Possible και τις Αυθεντικές Ταινίες του Disney Channel High School Musical and Camp Rock. Το κανάλι θα παρουσιάζει επίσης ένα καθημερινό πρόγραμμα ενιαίας θεματολογίας, το Playhouse Disney, με μια γκάμα ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας που περιλαμβάνουν το Mickey Mouse Clubhouse και το Handy Manny. Το τηλεοπτικό κανάλι θα ξεκινήσει την προβολή του προγράμματός του την 31η Οκτωβρίου και θα εκπέμπει αποκλειστικά από την συχνότητα της nova για 3 μήνες.

Disney XD: Αντικαθιστώντας το Jetix, το Disney XD θα απευθύνεται κυρίως σε αγόρια και στην αναζήτησή τους για εξερευνήσεις, κατορθώματα, αθλήματα, περιπέτεια, μουσική και χιούμορ. Το πρόγραμμα του Disney XD θα διαφοροποιείται καθώς θα περιλαμβάνει τις ταινίες ζωντανής δράσης της Disney, νέα κινούμενα σχέδια αλλά και αρχείου καθώς και τοπικές παραγωγές. Ταυτόχρονα με το Disney XD, ξεκινάει και το DisneyXD.gr, μια συναρπαστική online εμπειρία, μια νέα επιλογή διασκέδασης που περιλαμβάνει διάφορα παιχνίδια. Το Disney XD θα ξεκινήσει την προβολή του αποκλειστικά από την συχνότητα της nova την 3η Οκτωβρίου.

O Maciej Bral, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής των Disney Channels Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Νότιας Αφρικής και Μέσης Ανατολής, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε το Disney Channel και το Disney XD στην Ελλάδα με τη nova. Η επιτυχία των διαφόρων σειρών της Disney στο Jetix έχει αποδείξει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα προγράμματά μας που απευθύνονται στα παιδιά αλλά μπορεί να τα παρακολουθήσει και όλη η οικογένεια. Το Disney XD θα συμπληρώσει τέλεια την οικογένεια των καναλιών της Disney, ενισχύοντας την επιτυχία μας και στηρίζοντας τον στόχο μας: να γίνουμε το κορυφαίο multiplex κανάλι για παιδιά στην Ελλάδα».

Η Κατερίνα Κασκανιώτη, Platform Director της NOVA και Διευθύντρια των καναλιών novacinema, συμπλήρωσε: « Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέραμε το Disney Channel και το Disney XD στη nova. Με αυτό τον τρόπο, παραμένουμε πιστοί στην υπόσχεσή μας να παρέχουμε συνεχώς ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου σε όλους τους πελάτες της nova. Αυτά τα νέα κανάλια είναι άλλος ένας συναρπαστικός λόγος για να παρακολουθεί nova ολόκληρη η οικογένεια».

Το Disney Channel Worldwide περιλαμβάνει το πιο επιτυχημένο portfolio καναλιών για παιδιά στον κόσμο με 98 κανάλια και / ή κανάλια τροφοδοσίας διαθέσιμα σε 167 χώρες και σε 32 γλώσσες. Το 2008, το Disney Channel αξιολογήθηκε ως το 1ο παιδικό κανάλι σε 17 χώρες /περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Οι δραστηριότητες του Disney Channel συνεχίζουν να διευρύνονται γοργά σε νέες αγορές σε όλον τον κόσμο, κάνοντας γνωστή την επωνυμία Disney σε νέους καταναλωτές.