Δευτέρα

HellasSat HD: η νέα δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ στην αναμονή για πιλοτικές εκπομπές σε DVΒ-S2/Μpeg4!


HellasSat HD, η νέα δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ αναμένει το πράσινο φως από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣP) για να ξεκινήσει τις πρώτες πιλοτικές εκπομπές σε DVΒ-S2/Μpeg4! Μια καλή αρχή για το πιλοτικό στάδιο της πλατφόρμας θα αποτελέσει η μετάδοση σε υψηλή ευκρίνεια όλων των αγώνων του Euro 2008 και της Ολυμπιάδας του Πεκίνου, μέσα στο Καλοκαίρι του 2008. Σε συνεργασία με την ΕΡΤ που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα των αγώνων για την Ελληνική επικράτεια και του ΥΜΕ. Με βασικό στόχο την προώθηση της νέας τεχνολογίας μετάδοσης υψηλής ευκρίνειας, το ίδιο το ΥΜΕ διαθέτει γι` αυτό τον σκοπό την συχνότητα που ήδη κατέχει στον δορυφόρο HellasSat 39Ε. Σχετικές ανακοινώσεις προς τους Καταναλωτές για τον τρόπο λήψης των αντίστοιχων εκπομπών υψηλής ευκρινείας, αναμένεται να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη εβδομάδα τα δυο συναρμόδια υπουργεία Τύπου & ΜΜΕ και Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Μονόδρομος για την εμπορική λειτουργία της νέας δορυφορικής πλατφόρμας HellasSat HD, θα αποτελέσει το νέο πρότυπο εκπομπής DVΒ-S2/Μpeg4. Πρότυπο εκπομπής που ήδη χρησιμοποιούν όλες οι νέες δορυφορικές πλατφόρμες που έκαναν πρεμιέρα μέσα στο 2008 (Vision TV, Hello HD…κ.α.). Και το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ευκρινείας και καλύτερης εκμετάλλευσης χωρητικότητας για την παροχή SD υπηρεσιών. Έτσι με τους δορυφορικούς δέκτες νέας γενιάς DVΒ-S2 θα είναι εφικτή η λήψη καναλιών και στα δυο πρότυπα εκπομπής DVΒ-S2 και DVΒ-S. Πράγμα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνεκμετάλλευσης DVΒ-S υπηρεσιών διεθνών καναλιών της θυγατρικής του ΟΤΕ (Dolce TV) για την αγορά της Ρουμανίας και την HellasSat HD για την αγορά της Ελλάδας..

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο τις πιλοτικές εκπομπές υψηλής ευκρινείας (στις αρχές του Καλοκαιριού), όσο και την επίσημη εμπορική λειτουργία της HellasSat HD που αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο του 2008.

Nicolas A.

Κυριακή

Ο ΟΤΕ με όχημα την Dolce πάει ψηλά, αλλάζοντας τα δεδομένα ψυχαγωγίας και στην χώρα μας …
Η Ρουμανική πλατφόρμα Dolce (θυγατρική του ΟΤΕ), ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2006 και μέσα σε ένα περίπου χρόνο κατάφερε να έχει πάνω από 300.000 συνδρομητές. Σήμερα ξεπέρασε τους 500.000 συνδρομητές μια και ο μηνιαίος ρυθμός εγγραφής νέων συνδρομητών, έφτασε να ξεπεράσει τους 30.000 συνδρομητές! Κάτι που κατάφερε μέσα σε ένα ιδιαιτέρα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως η αγορά της Ρουμανίας, οπού ήδη δραστηριοποιούνται άλλες τέσσερις συνδρομητικές πλατφόρμες (Digi TV, Boom TV, Focus Sat και Max TV) και οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τις αντίστοιχες καλωδιακές πλατφόρμες. Προσφέροντας ένα ελκυστικό πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει χαμηλές φόρμουλες συνδρομών, με υπό πακέτα που κυμαίνονται ανάλογα με τι είδους συμβόλαιο έχεις δεσμευθεί. Τα οποία ξεκινούν με το αρχικό πακέτο Variety από 3,90€ το μήνα(με διετές συμβόλαιο) `η 6,65€ το μήνα (με ετήσιο συμβόλαιο)… και φτάνουν στο πλήρες πακέτο Dream με 11,30€* το μήνα (με διετές συμβόλαιο) και 14,05€** το μήνα (με ετήσιο συμβόλαιο). Που διανθίζεται από ένα πλούσιο μπουκέτο 71 κωδικοποιημένων καναλιών, σε πέντε ενεργούς αναμεταδότες στον δορυφόρο Hellas Sat 39Ε. Μερικά από αυτά τα θεματικά κανάλια, δεν έχουν εκπέμψει ακόμη δορυφορικά στην Ελλάδα! Όπως τα αξιοζήλευτα κανάλια: VH1 Classic, Boomerang, AXN Sci-Fi, MTV Two, MTV Dance, Discovery Science, Discovery World (πρώην Civilization), Nickelodeon, Trace TV, HBO Comedy, Cinemax 1+2, Movies 24, Free-X TV 1+2…κ.α.
Το τοπίο φαίνεται να αλλάζει και στην Ελλάδα, μια και οι εξελίξεις τρέχουν…, από την μια η πρόσφατη πώληση της Nova στην Forthnet (υπό όρους που πρέπει να εκπληρωθούν στο άμεσο διάστημα), δημιούργησε κινητικότητα στον χώρο της δορυφορικής τηλεόρασης και των τηλεπικοινωνιών… Έτσι ο ΟΤΕ έχοντας ήδη την υποδομή με τις δορυφορικές υπηρεσίες μέσω του Hellas Sat 39Ε, αλλά και τις συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω της δορυφορικής πλατφόρμας Dolce στην Ρουμανία. Κατέθεσε αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της χώρας μας, για τη αντίστοιχη χορήγηση άδειας δορυφορικής πλατφόρμας για συνδρομητικές υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης. Το πράσινο φως από την αντίστοιχη Ελληνική ρυθμιστική αρχή, θα ανοίξει τον δρόμο του ανταγωνισμού και στις δορυφορικές συνδρομητικές υπηρεσίες της χώρας μας, που πλέον θα συνδυάζονται παράλληλα με άλλες υπηρεσίες από τις τηλεπικοινωνίες (διαδίκτυο, σταθερή και κινητή τηλεφωνία…κ.α.). Έτσι από το επερχόμενο φθινόπωρο η ψυχαγωγία θα αλλάξει πρόσωπο στην χώρα μας και προβλέπεται να έχει περισσότερο ενδιαφέρον για τους καταναλωτές…

Στον δικτυακό μας τόπο: http://rexsat-rexsat2.blogspot.com/ προσφέρεται ήδη ένας νέος αναλυτικός πίνακας συχνοτήτων με όλες τις συνδρομητικές πλατφόρμες στην ζώνη Clarke και φυσικά όλα τα κανάλια της ρουμανικής πλατφόρμας Dolce στον Hellas Sat 39Ε.

Nicolas A. - http://rexsat.blogspot.com/


*11,30€ = 7,40€(Dream) + 3,90€(Variety Special) και **14,05 = 7,40€(Dream) + 6,65€(Variety).

Παρασκευή

Πίνακας συχνοτήτων για τις συνδρομητικές πλατφόρμες στην ζώνη Clarke.


Νέος αναλυτικός πίνακας συχνοτήτων με όλες τις συνδρομητικές πλατφόρμες στην εφικτή ζώνη Clarke για απευθείας λήψη μέσω δορυφόρου, καθώς και όλες τις πλατφόρμες που προορίζονται για καλωδιακές τροφοδοσίες!

Για να περιηγηθείτε στον νέο πίνακα κάντε απλά κλικ εδώ :
http://rexsat-rexsat2.blogspot.com/

DigitAlb: η πρώτη βαλκανική πλατφόρμα με υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας!


Στον δορυφόρο Eutelsat W2 ξεκίνησαν νέες υπηρεσίες υψηλής ευκρινείας για την Αλβανική πλατφόρμα DigitAlb! Έτσι, η DigitAlb είναι ουσιαστικά η πρώτη βαλκανική πλατφόρμα, η οποία προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ευκρινείας! Στην συχνότητα 10975Η, 22.500, 4/5, DVB-S2/MPEG-4, οι δοκιμαστικές εκπομπές για υπηρεσίες υψηλής ευκρινείας περιλαμβάνουν τα κανάλια HD1, HD2, HD3(δοκιμαστική κάρτα), HD4(δοκιμαστική κάρτα), SUPERSPORT HD1, SUPERSPORT HD2!
Ας ελπίσουμε όταν τελειώσουν οι διαδικασίες πώλησης της Ελληνικής πλατφόρμας, οι νέοι ιδιοκτήτες να βάλουν σύντομα πλάνα για την δημιουργία αντίστοιχου μπουκέτου καναλιών υψηλής ευκρίνειας.

Nicolas A. - http://rexsat.blogspot.com/

Τρίτη

Σε 9 βήματα ολοκληρώθηκαν οι μετακινήσεις HD/SD καναλιών της πολωνικής πλατφόρμας Cyfra+, στις 13Ε!


Από τις 7 του Απρίλη, ολοκληρώθηκαν οι μετακινήσεις HD/SD καναλιών της πολωνικής πλατφόρμας Cyfra+, στις 13Ε! Έτσι τα HD κανάλια της πολωνικής πλατφόρμας Cyfra+ (National Geographic Channel HD Polska, Canal + Film HD Polska, Canal + Sport HD Polska), μεταφέρθηκαν και εκπέμπουν σε μια κοινή συχνότητα (11278V, 27500, 2/3, DVB-S2/8PSK). Η αλλαγή αυτή επέφερε μετακινήσεις SD καναλιών της πλατφόρμας, σε διάφορες συχνότητες στην τροχιακή θέση Hotbird 13.0 East.


Αναλυτικά ο πλήρης κατάλογος μετακινήσεων των HD/SD καναλιών της πολωνικής πλατφόρμας Cyfra+ στις 13Ε, έχει ως εξής:


1) 12558V, 27500, 3/4: μετακινήθηκαν τα ελεύθερα πολωνικά κανάλια Edusat, Tele 5 και Polonia 1.
2) 11541 V, 27500, 5/6: μετακινήθηκε το National Geographic Channel Polska.
3) 10719V, 27500, 3/4: μετακινήθηκαν τα κανάλια MTV Two, HBO, Hallmark, HBO 2 και HBO Comedy. Ενώ εγκατέλειψαν τα κανάλια Eurosport 2 Polska και Canal+ Sport HD.
4) 10892H, 27500, 3/4: Εγκατέλειψε το κανάλι Zone Club.
5) 11117V, 27500, 3/4: Αναμένεται να μετακινηθούν εδώ τα κανάλια Discovery Travel & Living, Discovery Civilisation και Discovery Science, μόλις εγκαταλείψει οριστικά την συχνότητα το National Geographic HD.
6) 11278V, 27500, 2/3: Σε DVB-S2/8PSK και από μια κοινή συχνότητα εκπέμπουν πλέον τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας της πολωνικής πλατφόρμας Cyfra+ Canal+ Film HD, Canal+ Sport HD, National Geographic HD. Ενώ εγκατέλειψαν οι υπηρεσίες καναλιών: HBO, Hallmark, Animal Planet, Edusat, Extreme Sports, National Geographic Channel, Zone Reality, HBO 2, ESPN Classic Sport, MTV Two Europe, Discovery Channel και Music Choice Dance, Urban & Rock.
7) 11470V, 27500, 5/6: Αναμένεται να μετακινηθούν εδώ οι υπηρεσίες καναλιών: Music Choice Dance, Urban & Rock, Info+, Cyfra+ Gry και Cyfra+ Gry 2, μόλις εγκαταλείψει οριστικά την συχνότητα το Canal+ Film HD.
8) 11488H, 27500, 3/4: μετακινήθηκαν τα συνδρομητικά κανάλια Animal Planet, Discovery Channel, CNBC Europe, Zone Club, Zone Reality, Extreme Sports, ESPN Classic Sport. Ενώ εγκατέλειψαν τα κανάλια Tele 5, Polonia 1, Discovery Travel & Living, Discovery Civilisation, Discovery Science και πολύ σύντομα οι υπηρεσίες Info+, Cyfra+ Gry και Cyfra+ Gry 2.
9) 11240V, 27500, 3/4: Ενώ από εδώ και πέρα οι υπηρεσίες του Eurosport 2 Polska, θα προσφέρονται από αυτή την συχνότητα στις 13Ε.

Nicolas A.