Το National Geographic Channel συνεχίζει να διασκεδάζει το μυαλό μας με τον 5ο «BRAIN GAMES»...

Πρεμιέρα κάνει ο 5ος κύκλος της σειράς «Brain Games» στον αέρα του National Geographic Channel, προσκαλώντας τους τηλεθεατές σε ένα μοναδικό «ταξίδι ανακάλυψης» του ανθρώπινου μυαλού. Στο νέο κύκλο, η σειρά «Brain Games» φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις σε μερικές από τις πιο περίπλοκες και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σχετικά με τις σύγχρονες νευροεπιστήμες. Το «Brain Games» επιστρέφει με 6 νέα επεισόδια, διάρκειας μίας ώρας, από την Δευτέρα 1η Φεβρουάριου και κάθε Δευτέρα στις 9:00 μ.μ. Το κανάλι National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Hellas.

«Τα «Brain Games» είναι ένα ταξίδι στις ανθρώπινες αισθήσεις, το οποίο αποκαλύπτει δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου, την ύπαρξη των οποίων δεν γνωρίζαμε έως τώρα» δήλωσε ο παρουσιαστής Jason Silva και συνεχίζει: «Στόχος μας, στο νέο κύκλο είναι να ξεκινήσουμε νέες φιλόδοξες αποστολές για την κατανόηση του εγκεφάλου, ώστε να πυροδοτήσουμε νέες ιδέες και να αποκαλύψουμε νέες δυνατότητες, ακροβατώντας στο θαυμαστό σημείο μεταξύ οφθαλμαπάτης και πραγματικότητας».

Στο πλαίσιο του νέου κύκλου της σειράς, ο Jason Silva ερευνά καθηλωτικά θέματα όπως: τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, ο Θεός, η επιβίωση, οι κρυφές ανθρώπινες αισθήσεις, οι περιοχές και το γήρας του εγκεφάλου. Σε αυτή την αναζήτηση, συνεργάζεται με ορισμένους από τους καλύτερους νευροεπιστήμονες, ψυχολόγους και ειδικούς από όλο τον κόσμο. Παράλληλα με τις συναρπαστικές αναζητήσεις, στα επεισόδια του «Brain Games» παρουσιάζεται ένα ευρύ φάσμα διαδραστικών παιχνιδιών και συναρπαστικών πειραμάτων, που αποκαλύπτει τις εκπληκτικές εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Πώς μπορεί ο εγκέφαλος ενός βρέφους να ξεγελάσει τον εγκέφαλο ενός ενήλικα; Γιατί διαπράττουμε αμαρτίες και είναι όντως καλό αυτό για εμάς; Πώς αντιδρά το μυαλό μας σε μία κατάσταση επιβίωσης; Μπορούμε να το εκπαιδεύσουμε κατάλληλα, για τέτοιου είδους περιστάσεις; Μήπως έχουμε παραπάνω και από 6η αίσθηση; Είναι ο Θεός ένα συλλογικό δημιούργημα της κοινωνίας; Μπορεί η τεχνολογία να αξιοποιήσει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό του εγκεφάλου μας και να αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο; Αυτά και άλλα πολλά είναι τα θέματα που αγγίζει και προσπαθεί να δώσει εξήγηση ο νέος κύκλος «Brain Games».

ΠΡΕΜΙΕΡΑ «Brain Games»: Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 στις 21:00